TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Грција објавена „Антологија на млади поети од Северна Македонија“

Мета - 22.01.2021

Електронската книга „Антологија на млади поети од Северна Македонија“ чиј составувачот е поетот Ѓоко Здравески е издадена во Грција. Двојазичното издание на антологијата содржи песни од 13 поети од современата македонска поетска сцена, од кои некои ...

Избрани најдобрите раскази од првиот конкурс „Раскажувам фотографија“

А1 On - 21.01.2021

Фондот на холокаустот на Евреите од Република Северна Македонија ги објави наградените автори на првиот литературниот конкурс „Раскажувам фотографија“ – за раскази со мотиви од предвоениот живот и страдањето на македонските Евреи.

Избрани најдобрите раскази од првиот конкурс „Раскажувам фотографија“

Опсервер - 21.01.2021

– Фондот на холокаустот на Евреите од Република Северна Македонија ги објави наградените автори на првиот литературниот конкурс „Раскажувам фотографија“ – за раскази со мотиви од предвоениот живот и страдањето на македонските Евреи.

Избрани најдобрите раскази од првиот конкурс „Раскажувам фотографија“

MakPress - 21.01.2021

Фондот на холокаустот на Евреите од Република Македонија ги објави наградените автори на првиот литературниот конкурс „Раскажувам фотографија“ – за раскази со мотиви од предвоениот живот и страдањето на македонските Евреи.

Избрани најдобрите раскази од конкурсот „Раскажувам фотографија“

Вечер Прес - 21.01.2021

Михајло Свидерски, Светлана Папачек и Габриела Стојаноска-Станоеска се наградените автори на првиот литературниот конкурс „Раскажувам фотографија“ – за раскази со мотиви од предвоениот живот и страдањето на македонските Евреи организиран од Фондот ...

Во Грција објавена „Антологија на млади поети од Северна Македонија“

Frontline - 22.01.2021

Електронската книга „Антологија на млади поети од Северна Македонија“ чиј составувачот е поетот Ѓоко Здравески е издадена во Грција. Двојазичното издание на антологијата содржи песни од 13 поети од современата македонска поетска сцена, од кои некои ...

Избрани најдобрите раскази од првиот конкурс „Раскажувам фотографија“

24 Вести - 21.01.2021

Фондот на холокаустот на Евреите од Република Северна Македонија ги објави наградените автори на првиот литературниот конкурс „Раскажувам фотографија“ – за раскази со мотиви од предвоениот живот и страдањето на македонските Евреи.

„Антологија на млади поети од Северна Македонија“ објавена во Грција

Кајгана - 21.01.2021

Електронската книга „Антологија на млади поети од Северна Македонија“ е објавена во Грција. Книгата која е дел од популарната серија „Антологии на млади поети“, содржи песни од 13 поети од современата македонска поетска сцена, од кои некои прв пат ...

Тријазична антологија на кратки книжевни форми

Окно - 20.01.2021

Тријазичната мала тематска антологија на македонски книжевни автори и авторки „Да сум на твое место“ (Αν ήμουν στη θέση σου / If Ι were in your place) е првото издание објавено под етикетата на „Булевар ослободување“.