TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Битола за светскиот ден на ретките болести

Тера - 28.02.2021

По повод 28 февруари, Светскиот ден на ретките Болести, Општина Битола, во знак на поддршка на лицата со ретки болести, но и на сите останати кои што се борат и соочуваат со вакви предизвици, овој викенд беше осветлена со боите, какартеристични за ...

Зградата на општина Охрид во боите на ретките

OhridNews

Фото вест: зградата на општина Битола во боите на ретките болести

Битола Њуз

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето кои живеат со ретка болест

Канал5 - 27.02.2021

Во завршницата на месецот посветен на ретките болести и на кампањата „Ги запознаваме ретките болести" премиерот Зоран Заев заедно со министерот за здравство Венко Филипче се сретна со 12 претставници на здруженијата за ретки болести.

Владата најави поголема достапност на лекови за лицата со ретки болести

Н.Македонија

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето со ретки болести и го зголемуваме бројот на достапни лекови

Независен

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето со ретки болести и го зголемуваме бројот на достапни лекови

iPortal

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето кои живеат со ретка болест и го зголемуваме бројот на достапни лекови

24Инфо

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето со ретки болести

Фокус

Заев и Филипче: Системски пристап на грижа за луѓето со ретки болести

МКД

Frontline Press24 Скопје1 Бриф Нова ТВ MakPress Точка

Одбележан Денот на Ретки Болести со стручна дискусија на тема „Состојба и подобрување на здравствени и социјални услуги ...

24Инфо - 27.02.2021

На иницијатива на сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска, а по повод Денот на ретки болести, денеска беше организирана стручна дискусија на тема „Состојба и подобрување на здравствени и социјални услуги за лицата со ретки болести”.

Дискусија за ретките болести на иницијатива на сопругата на претседателот Пендаровски

24 Вести

Дискусија за ретките болести на иницијатива на сопругата на претседателот Пендаровски

Слободен Печат

Дискусија за ретките болести на иницијатива на сопругата на претседателот Пендаровски

Frontline

Дискусија за ретките болести на иницијатива на сопругата на претседателот Пендаровски

Независен

Дискусија за ретките болести на иницијатива на сопругата на Пендаровски

Локално

Одбележан Денот на ретки болести

Канал5

Опсервер MakPress

Ретките болести предизвик кој може да се победи пред сѐ со љубовта

Слободен Печат - 27.02.2021

Исправени сте пред предизвик на кој прв пат му го слушате името. Не знаете како и не знаете со што да се изборите со истиот. Пред вас ја имате само дијагнозата која за вас претставува еден сосем нов, неоткриен свет.

Непознатите дијагнози откриваат нови светови, ретките болести предизвик кој може да се победи пред сѐ со љубовта

OhridNews

Непознатите дијагнози откриваат нови светови, ретките болести предизвик кој може да се победи пред сѐ со љубовта

Frontline

Непознатите дијагнози откриваат нови светови, ретките болести предизвик кој може да се победи пред сѐ со љубовта

24Инфо

Непознатите дијагнози откриваат нови светови, ретките болести предизвик кој може да се победи пред сѐ со љубовта

MakPress

Непознатите дијагнози откриваат нови светови, ретките болести предизвик кој може да се победи пред сѐ со љубовта

Опсервер

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето со ретки болести

Република - 27.02.2021

Премиерот Заев ги потврди заложбите на Владата кон афирмација и поддршка на граѓаните кои живеат со ретка болест, на здруженијата кои им даваат гласност и рече дека политиките донесени во последните 4 години сосема го променија пристапот кон ...

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето со ретки болести и го зголемуваме бројот на достапни лекови

Опсервер

Заев и Филипче: Системски пристап на грижа за луѓето со ретки болести и повеќе достапни лекови

Слободен Печат

Филипче: Ковидот ја покажа важноста на иновативната терапија за пациентите со ретки болести

Канал5 - 26.02.2021

Значајно се зголеми буџетот за ретките болести, како и бројот на пациенти кои се лекуваат од нив и лековите кои се вклучени во нашата програма. Процесите ги направивме отворени транспарентни и инклузивни, за токму од лицата со ретки болести слушнеме ...

Филипче: „Болестите се ретки, ама луѓето со ретки болести не се сами!“

Екран

Ретката болест Гоше доби поштенска марка

Република