TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Apple Watch ќе може да го следи шеќерот во крвта

Емитер - 04.05.2021

Познато е дека Apple Watch нуди разни функции поврзани со фитнесот и здравјето. Од шестата с ерија к омпанијата воведе и мониторинг на кислород от во крвта (SpO2), а веќе во идните модели се очекува Епл да воведе уште повеќе вакви функционалности ...

Apple Watch ќе може да го следи шеќерот во крвта благодарение на британската ИТ компанија

Денар - 04.05.2021

Долгогодишните гласини за Apple Watch за следење на шеќерот во крвта, по известувањето од страна на Telegraph и Forbes, само што добија одреден кредибилитет. Две познати медиумски компании известуваат дека британската здравствена компанија “Rockley ...