TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поставеноста на монетарната политика оценета како соодветна на макроекономските услови

24Инфо - 16.09.2020

На 15 септември 2020 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП), на којашто беа разгледани движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија во ...

Поумерени негативни ефекти од ковид-19 врз економијата очекува Народна банка во третиот квартал

Мета - 16.09.2020

Kаматната стапка на благајничките записи останува на нивото од 1,5 проценти, било одлучено на редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП). „Намалувањето на основната каматна стапка до тековното ниво, како ...

Народната банка: Остварувањата на економијата генерално се во согласност со очекувањата

Макфакс - 16.09.2020

Најновите макроекономски показатели покажуваат пад на бруто домашниот производ во вториот квартал од 12,7%, што во целост е во согласност со проекцијата на Народната банка според која очекуваното намалување изнесуваше 12%.

Народна банка: Остварувањата на економијата генерално се во согласност со очекувањата

Вечер - 16.09.2020

Најновите макроекономски показатели покажуваат пад на бруто домашниот производ во вториот квартал од 12,7%, што во целост е во согласност со проекцијата на Народната банка според која очекуваното намалување изнесуваше 12%.

Народна банка: Поставеноста на монетарната политика оценета како соодветна на макроекономските услови

Денар - 16.09.2020

Редовна седница на КОМП: Основната каматна стапка и понудата на благајнички записи се непроменети. Остварувањата на економијата генерално се во согласност со очекувањата на Народната банка.

Поставеноста на монетарната политика оценета како соодветна на макроекономските услови

ММС - 16.09.2020

Во текот на вчерашниот ден се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП), на којашто беа разгледани движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија во ...

Поставеноста на монетарната политика оценета како соодветна на макроекономските услови

Република - 16.09.2020

На 15 септември 2020 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП), на којашто беа разгледани движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија во ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

А1 On - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност.

Народна банка: Остварувањата на економијата генерално се во согласност со очекувањата

Точка - 16.09.2020

Најновите макроекономски показатели покажуваат пад на бруто домашниот производ во вториот квартал од 12,7%, што во целост е во согласност со проекцијата на Народната банка според која очекуваното намалување изнесуваше 12%.

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

ТВ21 - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Либертас - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Канал5 - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

Забавува падот на економијата, основната каматна стапка на НБ останува непроменета

Независен - 16.09.2020

Фото: Б. Грдансоки Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност.

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Press24 - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Frontline - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

Во третиот квартал се очекуваат поумерени негативни ефекти од ковид-19, процентува Народна банка

+инфо - 16.09.2020

Девизните резерви и понатаму се на соодветно ниво и се одржуваат во сигурна зона. Најновите макроекономски показатели покажуваат пад на бруто домашниот производ во вториот квартал од 12,7%, што во целост е во согласност со проекцијата на Народната ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Локално - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

еМагазин - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...

Поставеноста на монетарната политика оценета како соодветна на макроекономските услови

Пари - 16.09.2020

Редовна седница на КОМП: Основната каматна стапка и понудата на благајнички записи се непроменети. Остварувањата на економијата генерално се во согласност со очекувањата на Народната банка.

Народна банка: Остварувањата на економијата генерално се во согласност со очекувањата

MTM - 16.09.2020

Најновите макроекономски показатели покажуваат пад на бруто домашниот производ во вториот квартал од 12,7%, што во целост е во согласност со проекцијата на Народната банка според која очекуваното намалување изнесуваше 12%.

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Бизнис Вести - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 (МИА) – Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност.

НБ: Поумерени негативни ефекти од кризата врз економијата во третиот квартал

Вечер Прес - 16.09.2020

По минималниот раст на економијата во првиот квартал од само 0,2 проценти во вториот квартал економијата очекувано забележа досега најдлабок годишен пад, а податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од ...

НБ: Солиден годишен раст на депозитите и вкупните кредити

Академик - 16.09.2020

„На 15 септември 2020 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП) , на којашто беа разгледани движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија ...

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

MakPress - 16.09.2020

Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност. Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и ...