TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Макрон бара багетот да се најде на листата на УНЕСКО...

Н.Македонија - 14.01.2018

Макрон бара багетот да се најде на листата на УНЕСКО Претседателот на Франција, Емануел Макрон побара популарниот француски леб, багет да биде вклучен на листата на културно богатство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура (УНЕСКО).

Макрон сака францускиот багет да биде заштитен од УНЕСКО

Локално - 13.01.2018

Претседателот на Франција Емануел Макрон смета дека францускиот леб багет треба да биде на листата на светско културно наследство на УНЕСКО. „Багетот предизвикува зависност во целиот свет“, вели Макрон, поддржувајќи ги националните пекарници.

Макрон побарал францускиот багет да влезе во листата на УНЕСКО

Стандард - 13.01.2018

Скромниот багет со златна крцкава кора е предмет на завист во целиот свет, изјави францускиот претседател Емануел Макрон, повикувајќи ова јадење да биде вклучено во листата на УНЕСКО за нематеријално културно наследство, пренесоа светските агенции.

Макрон сака багетот да биде вброен на листата на УНЕСКО

Нетпрес - 13.01.2018

Скромното француско лепче со крцкава златеста кора и мека средина предизвикува завист во светот и треба да биде вброен на листата на нематеријалното светско наследство на УНЕСКО, изјави францускиот претседател Емануел Макрон.

Макрон бара багетата да биде на листата на УНЕСКО за културно наследство

Локално - 14.01.2018

Според францускиот претседател Емануел Макрон, француската багета треба да биде вклучена во листата на нематеријално културно наследство на УНЕСКО, објави Би-Би-Си. Во целиот свет сакаат багет , а ние сме љубоморни со багетите, рече Макрон во знак ...

Макрон сака францускиот багет да биде на листата на УНЕСКО

+инфо - 14.01.2018

Француските пекари велат дека не само името и обликот, туку и рецептот и состојките треба да се зачуваат. Претседателот на Франција Емануел Макрон смета дека францускиот леб багет треба да биде на листата на светско културно наследство на УНЕСКО.

Макрон бара багетот да се најде на листата на УНЕСКО

ТВ21 - 14.01.2018

Претседателот на Франција, Емануел макрон побара популарниот француски леб багет да биде вклучен на листата на културно богатство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура (УНЕСКО).

Макрон бара багетот да се најде на листата на УНЕСКО

Популарно - 14.01.2018

Претседателот на Франција, Емануел Макрон побара популарниот француски леб багет да биде вклучен на листата на културно богатство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура (УНЕСКО).

Макрон бара багетот да се најде на листата на УНЕСКО

Либертас - 14.01.2018

Претседателот на Франција, Емануел Макрон побара популарниот француски леб, багет да биде вклучен на листата на културно богатство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура (УНЕСКО).

Макрон бара багетот да се најде на листата на УНЕСКО

Сител - 14.01.2018

Претседателот на Франција, Емануел макрон побара популарниот француски леб багет да биде вклучен на листата на културно богатство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура (УНЕСКО).