TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заврши првата рунда разговори на Комисијата за историски прашања со Бугарија

24 Вести - 25.02.2021

Доцна попладнево заврши првата рунда разговори на Комисијата за историски прашања со Бугарија - со ист интензитет продолжуваат и утре. Историските факти на релација Скопје - Софија се ставија на маса и пред нов тест, но ќе има ли компромис? Под ...

Преговори на историчарите од Македонија и Бугарија

Сител - 25.02.2021

Записниците од минатите средби спорни поради употребата на придавката македонски, учебниците и средновековието, но не и Гоце Делчев. Ова е агендата на денешната онлајн средба на мешовитата историска комисија, прва од предвидените пет за оваа година.

Нова средба на мешовитата комисија

24 Вести - 25.02.2021

Историските факти на релација Скопје - Софија, повторно на маса - ќе има ли компромис? Комисијата за историски прашања меѓу Македонија и Бугарија на чело со Драги Ѓоргиев и Ангел Димитров, од утринава од 9.30 часот преку онлајн средба ги пеглаат ...

Денеска и утре он - лајн средба на Мешовитата македонско-бугарска комисија

Канал5 - 25.02.2021

Работата на мешовитата македонско-бугарска комисија денеска и утре ќе се најде пред нов тест по декемврискиот неуспех. На маса пред историчарите од двете страни се очекува да се најде идентитетот на револуционерот Гоце Делчев, учебниците за седмо ...

Дванеасетта средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

Телма - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Денеска и утре нова средба на мешовитата македонско-бугарска комисија, теми се учебниците за седмо, Гоце Делчев…

360 степени - 25.02.2021

Последната средба на Комисијата беше 22 јануари, и беше посветена на усогласување на содржината во записниците од деветтата и десеттата средба и според изјавата, надминати се неколку прашања поврзани со содржината на записникот Записникот од ...

Гоце Делчев, записници, учебници по историја... теми на средбата на Мешовитата македонско-бугарска комисија

МКД - 25.02.2021

Денешната 12-та средба на Мешовитата македонско-бугарска историска комисија ќе започне со бугарските белешки за времето на Цар Самоил и неговата држава и очекувањата да се придржуваат кон веќе договорено, најавуваат од бугарскиот дел од Комисијата.

За Гоце Делчев ќе расправа Мешовитата македонско – бугарска комисија

Слободен Печат - 25.02.2021

Мешовитата комисија за историски и образовни прашања меѓу Македонија и Бугарија денеска и утре ќе одржи нови средби. На овие онлајн средби ќе се дискутира за отворените прашања за македонските учебници за седмо одделение, за Гоце Делчев, како и за ...

Што сакал и правел Гоце Делчев – денеска ќе одлучуваат на мешовитата комисија со Бугарија

Скопско Ехо - 25.02.2021

Пак ќе заседаваат членовите на мешовитата историска комисија која треба да разгледаат историски и образовни прашања помеѓу Македонија и Бугарија. Според најавите се очекува учебниците за седмо одделение и прашањето за ликот и делото на големиот ...

Мешовитата комисија ќе разговара за Гоце Делчев и за учебниците

Н.Македонија - 25.02.2021

Учебниците за седмо одделение и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат ставени „на маса“, на состаноците на мешовитата историска комисија за историски и образовни прашања помеѓу Македонија и Бугарија.

Денеска и утре он- лајн средба на мешовитата македонско-бугарска комисија

PressingTV - 25.02.2021

Денеска и утре ќе има Мешовитата комисија за образовни и историски прашања меѓу Македонија и Бугарија. Средбата ќе се одржи онлајн, а ќе се дискутира за отворените прашања за македонските учебници за седмо одделение и за Гоце Делчев, како и за ...

12. средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

ТВ21 - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Дванеасетта средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

24Инфо - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Дванеасетта средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

Опсервер - 25.02.2021

– Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Дванаесетта средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

Frontline - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

ДЕНЕСКА И УТРЕ: Гоце Делчев пак е на дневен ред на македонските и бугарските историчари

Денешен - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Денеска и утре 12. средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

еМагазин - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Дванаeсетта средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

CivilMedia - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Нов состанок на македонско-бугарската Комисија: На дневен ред Гоце Делчев и учебниците за седмо одделение

ММС - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска ...

Гоце Делчев и учебниците по историја тема на разговор на Македонско-Бугарската комисија

MakPress - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Нашите учебници за седмо одделение и Гоце Делчев тема на денешниот состанок на Македонско-бугарската комисија

Република - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Дванеасетта средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

Либертас - 25.02.2021

– Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Денес мешовитата македонско – бугарска комисија ќе расправа за Гоце Делчев

Акцент - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Гоце Делчев, записници, учебници по историја беа темите на средбата на мешовитата македонско-бугарска комисија

Press24 - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Денес и утре средба на Историската комисија со Бугарија

Независен - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Денеска и утре состаноци на мешовитата комисија со Бугарија, ќе се разговара за Гоце Делчев

Точка - 25.02.2021

Учебниците за седмо одделение и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат ставени „на маса“, на состаноците на мешовитата историска комисија за историски и образовни прашања помеѓу Северна Македонија и Бугарија.

Нова средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

24 Вести - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Дванаесетта средба на македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања

iPortal - 25.02.2021

Записникот од десеттата средба, учебниците за седмо одделение кај нас, како и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат теми на дискусија денеска и утре на 12. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Денеска и утре состаноци на мешовитата комисија со Бугарија, ќе се разговара за Гоце Делчев

MTM - 25.02.2021

Учебниците за седмо одделение и прашањето за ликот и делото на Гоце Делчев се очекува да бидат ставени „на маса“ на состаноците на мешовитата историска комисија за историски и образовни прашања помеѓу Северна Македонија и Бугарија.