TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По 3000 денари за младите од 18 до 23 години доколку работат

Канал5 - 22.11.2019

Младите од 18 до 23 години кои работат во производствени компании, а имаат социјално осигурување, ќе добиваат по 3000 денари додаток на нивната плата. Оваа мерка според премиерот Заев е во корист и на работодавачите и на вработените.

Додаток на плата од 3.000 денари за младите до 23 години во производствениот сектор

Мета - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

Заев: По 3.000 денари за младите да не седат дома и да подлежат на девијантни појави

Фактор - 22.11.2019

Премиерот Зоран Заев денеска соопшти дека преку законско решение кое ќе го прелдожи Министерството за труд и социјална политика ќе се обезбедат средства за Младински додаток за сите млади граѓани кои имаат до 23 години и работат во производствена ...

СЕГА еден од 10-те партнер организации кои учествуваат во реализација на проектот „Права на работа, работата за ...

Локално - 21.11.2019

Коалиција на младински организации СЕГА е еден од 10-те партнер организации кои учествуваат во реализација на проектот „Права на работа, работата за правата“. Благодарение на поддршката од Европската унија, преку програмата Еразмус + во младинскиот ...

СЕГА: Со заедничка работа, до подобра положба на младите

iPortal - 21.11.2019

Коалиција на младински организации СЕГА е еден од 10-те партнер организации кои учествуваат во реализација на проектот „Права на работа, работата за правата“. Благодарение на поддршката од Европската унија, преку програмата Еразмус + во младинскиот ...

(Видео) Додаток на платата од 3.000 денари за младите до 23 години

Макфакс - 22.11.2019

„Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме ...

Додаток на плата од 3.000 денари за младите до 23 години во производствениот сектор

Press24 - 22.11.2019

3000 денари додаток за сите млади кои работат во производство. Иднината на нашата држава е во човечкиот капитал. Ова денеска го напиша премиерот Зоран Заев на Фејсбук. - Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади ...

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години

Локално - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

Додатокот на плата од 3.000 денари за млади вработени до 23 години може да ја искористат 4.000 лица

Слободен Печат - 22.11.2019

Согласно одлуката на Владата, пристап до мерката ќе имаат младите кои се вработени со задолжително социјално осигурување кај работодавач или се самовработени во компании со претежна производствена дејност Младинскиот додаток во висина од 3.000 ...

Додаток на платата во висина од 3.000 денари ќе добиваат младите до 23 години што се сега, или ќе бидат, вработени во ...

iPortal - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

Додатокот на плата од 3.000 денари за млади вработени до 23 години може да ја искористат 4.000 лица

А1 On - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

Додатокот на плата од 3.000 денари за млади вработени до 23 години може да ја искористат 4.000 лица

Опсервер - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

4.000 лица имаат можност да го искористат додатокот на плата од 3.000 денари за млади вработени

MakPress - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

Додатокот на плата од 3.000 денари за млади вработени до 23 години може да ја искористат 4.000 лица

Бриф - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

(ВИДЕО) По 3.000 денари плус на плата за младите до 23 години во производствениот сектор

Скопје1 - 22.11.2019

Младите од 18 до 23 години кои работат во производствени компании, а имаат социјално осигурување, ќе добиваат по 3000 денари додаток на нивната плата. Оваа мерка според премиерот Заев е во корист и на работодавачите и на вработените.

Додатокот на плата од 3.000 денари за млади вработени до 23 години може да ја искористат 4.000 лица

Скопје инфо - 22.11.2019

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со завршено најмалку средно образование во дејностите на производството за да го зајакнеме нивниот стандард и да ја стимулираме атрактивноста ...

Владата ќе дели „младински додаток“ од 3.000 денари за младите до 23 години вработени во производствениот сектор

365 - 22.11.2019

Додаток на платата во висина од 3000 денари ќе добиваат младите до 23 години што се, или ќе бидат, вработени во производствениот сектор, соопштија денеска премиерот Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика – Мила Царовска и директорката ...