TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сивата економија, корупцијата главни проблеми за бизнисот

Сител - 12.02.2019

Бизнисот се жали од инспекторите. При надзорот инсистираат да најдат неправилност во работењето и често се случувало да се однесуваат непрофесионално. Ова е само еден од проблемите со кои што се соочуваат фирмите, покажува истражувањето на деловната ...

Бизнисот бара реформи: Се бори ли државата доволно со сивата економија

Фактор - 13.02.2019

Се бори ли државата доволно со сивата економија? Бизнисмените сметаат дека е недоволно и препорачуваат итни реформи во борбата со сивата економија и корупцијата. Бизнисмените имаат забелешки до Владата и за подобрување на ефикасноста на даночната ...

Се бори ли државата доволно со сивата економија?!

Алфа - 13.02.2019

Бизнисмените сметаат дека ова до сега е незадоволително и препорачуваат итни реформи во борбата со сивата економија и корупцијата. Бизнисмените имаат забелешки до Владата и за подобрување на ефикасноста на даночната администрација, побрзо ...