TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали знаете годишно колку вселенски прав паѓа на Земјата?

ТВ21 - 10.04.2021

Веќе некое време луѓето знаат дека вселенска прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди – во кои количини? Имено, честичките на тн.

Секоја година на Земјата паѓаат 5.200 честички од вселенска прашина

Канал5 - 09.04.2021

Веќе некое време се знае дека вселенската прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, било тешко точно да се утврди во кои количини. Имено, честичките на вселенската прашина (микрометеорити) не се поголеми од ...

Секоја година, 5.200 тони вселенски прав паѓаат на Земјата

Независен - 09.04.2021

Веќе некое време луѓето знаат дека вселенска прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди – во кои количини? Имено, честичките на тн.

5.200 тони вселенска прашина паѓаат на Земјата секоја година

Кајгана - 09.04.2021

Веќе некое време знаеме дека вселенската прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди во кои количини. Имено, честичките на вселенската прашина (микрометеорити) не се поголеми од ...

Секоја година, 5.200 тони вселенски прав паѓаат на Земјата

Вечер Прес - 09.04.2021

Веќе некое време луѓето знаат дека вселенска прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди – во кои количини? Имено, честичките на тн.

Секоја година, 5.200 тони вселенски прав паѓаат на Земјата

iPortal - 09.04.2021

Веќе некое време луѓето знаат дека вселенска прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди – во кои количини? Имено, честичките на тн.

Секоја година, 5.200 тони вселенски прав паѓаат на Земјата

Опсервер - 09.04.2021

Веќе некое време луѓето знаат дека вселенска прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди – во кои количини? Имено, честичките на тн.

Секоја година, 5.200 тони вселенски прав паѓаат на Земјата

Frontline - 09.04.2021

Веќе некое време луѓето знаат дека вселенска прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди – во кои количини? Имено, честичките на тн.

Секоја година, 5.200 тони вселенски прав паѓаат на Земјата

MakPress - 09.04.2021

Веќе некое време луѓето знаат дека вселенска прашина постојано паѓа на Земјата, но со оглед на нејзината микроскопска големина, беше тешко точно да се утврди – во кои количини? Имено, честичките на тн.