TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Шведска исчезнува плаќањето во готово, дури и џепарлакот на децата им го уплатуваат на картичка

Макфакс - 16.09.2020

Монетите и банкнотите веќе долго време не се омилено платежно средство во Шведска, а кризата со коронавирусот само го засили трендот на безготовинско плаќање. Затоа Народната банка на Шведска ги предупредува граѓаните, бидејќи стравува дека ...

Во Шведска исчезнуваат банкнотите како платежно средство

Опсервер - 16.09.2020

Стокхлм, 16 септември 2020 () – Во Шведска веќе подолг период монетите и банкнотите не се омилено средство за плаќање, а кризата со новиот коронавирус само го зголеми трендот на безготовинско плаќање.

ВО ОВАА ЕВРОПСКА ЗЕМЈА ВЕЌЕ Е ИСФРЛЕНО ПЛАЌАЊЕТО ВО ГОТОВИНА: Дури и џепарлакот на децата го уплаќаат на картичка

Локално - 16.09.2020

Монетите и банкнотите веќе долго време не се омилено платежно средство во Шведска, а кризата со вирусот корона само го засили трендот кон безготовинско плаќање, поради што Националната банка на земјата ги предупредува граѓаните, плашејќи се дека ...

Во Шведска исчезнуваат банкнотите како платежно средство

24Инфо - 16.09.2020

Во Шведска веќе подолг период монетите и банкнотите не се омилено средство за плаќање, а кризата со новиот коронавирус само го зголеми трендот на безготовинско плаќање. Според германскиот неделник „Фокус” родителите во Шведска дури и џепарлакот на ...

Во Шведска исчезнуваат банкнотите како платежно средство

Курир - 16.09.2020

Во Шведска веќе подолг период монетите и банкнотите не се омилено средство за плаќање, а кризата со новиот коронавирус само го зголеми трендот на безготовинско плаќање. Според германскиот неделник „Фокус“ родителите во Шведска дури и џепарлакот на ...

И џепарлакот на децата во Шведска се дава преку картичка

+инфо - 16.09.2020

Само 16 проценти од децата добиваат џепарлак во готовина, додека 84 отсто имаат дигитална штедна книшка, наведува германскиот неделник „Фокус“. Во Шведска веќе подолг период монетите и банкнотите не се омилено средство за плаќање, а кризата со ...

Во Шведска исчезнуваат банкнотите како платежно средство

Либертас - 16.09.2020

Во Шведска веќе подолг период монетите и банкнотите не се омилено средство за плаќање, а кризата со новиот коронавирус само го зголеми трендот на безготовинско плаќање. Според германскиот неделник „Фокус“ родителите во Шведска дури и џепарлакот на ...

Швеѓаните се помалку користат банкноти како платежно средство

Слободен Печат - 16.09.2020

Во Шведска веќе подолг период монетите и банкнотите не се омилено средство за плаќање, а кризата со новиот коронавирус само го зголеми трендот на безготовинско плаќање. Според германскиот неделник „Фокус” родителите во Шведска дури и џепарлакот на ...

Во Шведска исчезнува плаќањето во готово, дури и џепарлакот на децата им го уплатуваат на картичка

Вечер - 16.09.2020

Монетите и банкнотите веќе долго време не се омилено платежно средство во Шведска, а кризата со коронавирусот само го засили трендот на безготовинско плаќање. Затоа Народната банка на Шведска ги предупредува граѓаните, бидејќи стравува дека ...