TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Велес ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“

MakPress - 14.02.2020

Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Филмот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век.

Филмот „Македонска чалгиска традиција“ премиерно во Велес

Република - 14.02.2020

Во Ликовниот салон во Велес во 18 часот ќе биде промовиран филмот „Македонска чалгиска традиција“. Филмот ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век.

Чалгаџијата Јован Тончов свирел на роденден на султан

Вечер Прес - 14.02.2020

„Македонска чалгиска традиција“ е наслов на филмот кој ги следи историјата и почетоците на чалгијата од Цариград (Истанбул) до нашата земја во текот на еден век. Филмот кој ќе биде промовиран во ликовниот салон во Велес во 18 часот ги следи ...