TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Црна Гора ќе им дава двојно државјанство и на Србите

МКД - 23.02.2021

По 12 години Црна Гора конечно би можела да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско. Тоа го најави премиерот Здравко Кривокапиќ што секако би било решение на еден од жешките проблеми во односите на двете држави.

Црна Гора ќе им дава двојно државјанство на Србите

Точка - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, најпосле би можела да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, истакна премиерот Здравко Кривокапиќ. Информацијата тој ја сподели на својот профил на Твитер: „Голем број граѓани кои со години ...

Кривокапиќ: Црна Гора конечно може да дозволи двојно државјанство - црногорско и српско

Сител - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, најави премиерот Здравко Кривокапиќ на Твитер. – Голем број граѓани кои со години живеат во Црна Гора, но не добиле државјанство на ...

Кривокапиќ: Црна Гора конечно може да дозволи двојно државјанство-црногорско и српско

24Инфо - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, најави премиерот Здравко Кривокапиќ на Твитер. – Голем број граѓани кои со години живеат во Црна Гора, но не добиле државјанство на ...

Црна Гора ќе им даде двојно државјанство и на Србите

Вечер Прес - 23.02.2021

Законот за црногорско државјанство од 2008 година не дозволуваше двојно државјанство – црногорско и српско. Речиси на сите останати припадници на нациите во Црна Гора не им е забрането двојното државјанство Црногорскиот премиер Здравко Кривокапиќ ...

Кривокапиќ: Црна Гора конечно може да дозволи двојно државјанство-црногорско и српско

MakPress - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, најави премиерот Здравко Кривокапиќ на Твитер. – Голем број граѓани кои со години живеат во Црна Гора, но не добиле државјанство на ...

По 12 години во Црна Гора граѓаните ќе можат да имаат двојно државјанство – црногорско и српско

Во Центар - 23.02.2021

По 12 години Црна Гора конечно би можела да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско. Тоа го најави премиерот Здравко Кривокапиќ што секако би било решение на еден од жешките проблеми во односите на двете држави.

Црна Гора ќе им дава двојно државјанство на Србите

Н.Македонија - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, најпосле би можела да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, истакна премиерот Здравко Кривокапиќ. Информацијата тој ја сподели на својот профил на Твитер.

Црна Гора ќе им дава двојно државјанство на Србите

Centar - 24.02.2021

Црна Гора, по 12 години, најпосле би можела да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, истакна премиерот Здравко Кривокапиќ. Информацијата тој ја сподели на својот профил на Твитер: „Голем број граѓани кои со години ...

Кривокапиќ вети: Црна Гора ќе им даде двојно државјанство и на Србите

Слободен Печат - 22.02.2021

Црногорскиот премиер Здравко Кривокапиќ најави дека по 12 години Црна Гора конечно би можела да им дозволи на своите граѓани да имаат двојно државјанство – црногорско и српско како решение за еден од горливите проблеми во односите меѓу двете држави.

Црна Гора конечно ќе дозволи црногорско и српско државјанство?

Локално - 22.02.2021

По 12 години, Црна Гора конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско. Ова го најави премиерот Здравко Кривокапиќ и тоа сигурно ќе биде решението за еден од горчливите проблеми во односите меѓу двете земји.