TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Третина од самохраните мајки се невработени

Сител - 07.12.2017

Над 30 отсто од самохраните мајки во земјава се невработени, покажува проценката на граѓанскиот сектор. Овие мајки многу тешко доаѓаат до работа а голем дел од нив имаат проблем да излезат од дома и да се социјализираат .

Програма за самовработување на самохрани мајки

24 Вести - 07.12.2017

Околу 90 самохрани мајки од Скопје, Битола и Штип беа опфатени со програмата за самовработување и вработување финансирана од ЕУ. Дел од нив по поминатата обука успеаа да најдат работа, дел почнаа сопствен бизнис, но има и такви кои се уште се ...

Над 30 проценти од самохраните мајки се невработени

МРТ - 07.12.2017

Заокружен проектот „Програма за вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската унија. Се спроведуваше во Скопје, Битола и во Штип. Се реализираа обуки за развој на бизнис вештини и за унапредување на базичната компјутерска едукација и ...

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Либертас - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Секојдневна слика: Кога седнуваме на маса да јадеме, мама и тато гледаат во телефон, јас што да правам?

Скопје инфо - 07.12.2017

Денеска постојат илјадници работи за децата од музика што ќе ги направи паметни, играчки за развој на мозокот кај бебињата, најразлични спортски активности, училишта за странски јазици. Родителите лесно се придобиваат со приказната дека одредена ...

Завршна конференција за „Програмата за (само) вработување самохрани мајки“

А1 On - 07.12.2017

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

„Децата се воспитуваат преку тоа што го прават родителите, а не преку тоа што го зборуваат“

Факултети - 07.12.2017

( Фото: Pixabay ) Оваа прекрасна мисла на Карл Густав Јунг ја открива суштината на воспитувањето на децата како процес во кој активно учествуваат родителите. Ви презентираме резултати од неколку психолошки истражувања од пред неколку години што ...

Приказната на еден самохран родител: 7 причини поради кои не сум најдобриот татко на светот!

Кафе пауза - 06.12.2017

Семејниот живот понекогаш знае да биде суров и неправеден, особено ако се работи за самохран родител кој мора сам да го воспита и израсне детето. Иако многумина ги идеализираат таквите луѓе, се чудат на нивната способност да го воспитуваат своето ...

Драги самохрани мајки: Вашите деца ќе бидат добро!

Скопје инфо - 06.12.2017

Можете да го направите тоа, дури и кога мислите дека не можете. Нема да лажам. Додека растев, понекогаш ми беше тешко. Мајка ми беше самохрана мајка. Деновите ги поминуваше како учителка и цел ден беше со деца и дома си доаѓаше потполно исцрпена.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Сител - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Завршна конференција за „Програмата за (само) вработување самохрани мајки“

Сител - 07.12.2017

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Тешко доаѓаат до работа: Невработени 30% од самохраните мајки во Македонија

еМагазин - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Завршна конфереција за „Програма за (само)вработување на самохрани мајки"

Press24 - 07.12.2017

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти...

Н.Македонија - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и ...

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Слободен Печат - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

А1 On - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки во Македонија тешко доаѓаат до работа

Скопје инфо - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Скопје24 - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа

Телевизија Нова - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа во Македонија

Press24 - 07.12.2017

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Кумановски м. - 07.12.2017

loading... Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Околу 30% од самохраните мајки во земјава се невработени

Алфа - 07.12.2017

Самохраните мајки во земјава мака мачат за да се вработат. Анализите покажуваат дека околу 30% од нив се невработени и неопходна им е помош за полесен пристап до пазарот на труд. Самохраните мајки во земјава мака мачат за да се вработат.