TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Корона кризата ќе остави без работа 195 милиони луѓе во светот

Мета - 08.04.2020

Општиот прекин на работењето на многу компании во светот и низата економски мерки поврзани со ширењето на корона вирусот, се одрази врз приближно 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечје од 2020 година, поради различните ...

Многу работници и по пандемијата ќе „останат дома“

Н.Македонија - 08.04.2020

Од почетокот на примената на вонредните мерки за работа на стопанските субјекти во време на епидемија во Хрватска секој ден во бирото за вработување се јавуваат по илјада нови невработени лица.

МОТ: Катастрофално губење на работните часови и вработувањето поради Ковид 19

Фокус - 08.04.2020

Пандемијата на КОВИД-19 има катастрофален ефект врз работните часови и примањата на глобално ниво. Новиот извештај на Меѓународната организација на трудот упатува на дел од најтешко погодените сектори и региони, и дава преглед на политиките за ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

Независен - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот корона вирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

Коронакризата ќе засегне 2,7 милијарди работници во светот

Expres - 08.04.2020

Запирањето на бизнисот и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус, директно или индиректно засегнаа 2,7 милијарди работници ширум светот што претставува 81% од глобалната работна сила.

195 милиони работни места ќе бидат изгубени ширум светот

Денар - 08.04.2020

Меѓународната организација на трудот (МОТ), тело на ООН, проценува дека 195 милиони работни места со полно работно време би можеле да бидат изгубени само во вториот квартал од оваа година, поради избувнување на болеста COVID-19, поради што се ...

Од коронавирусот се погодени 81 процент од работниците ширум светот

+инфо - 07.04.2020

Запирањето на деловните активности и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус се засегнати 2,7 милијарди работници ширум светот. Во вториот квартал од 2020 година, ќе бидат загубени уште 6,7% од работните места, што е ...

Од коронавирусот се погодени 2,7 милијарди работници ширум светот

Банкарство.мк - 08.04.2020

Поради запирањето на деловните активности и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус се засегнати 2,7 милијарди работници ширум светот. Во вториот квартал од 2020 година, ќе бидат загубени уште 6,7% од работните места, што ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

Опсервер - 08.04.2020

Женева, 8 април 2020 () – Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

Република - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

А1 On - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

Сител - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

24Инфо - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

МОТ: Катастрофално губење на работните часови и вработувањето поради Ковид-19

ТВ21 - 08.04.2020

Кризата со КОВИД-19 се очекува да „збрише“ околу 6,7 проценти од работните часови на светско ниво во второто тримесечје на 2020 година – што би било еквивалентно на 195 милиони работни места со полно работно време.

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

Нетпрес - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

Локално - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

Либертас - 08.04.2020

– Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

195 милиони работни места ќе бидат изгубени ширум светот

ММС - 08.04.2020

Меѓународната организација на трудот (МОТ), тело на ООН, проценува дека 195 милиони работни места со полно работно време би можеле да бидат изгубени само во вториот квартал од оваа година, поради избувнување на болеста COVID-19, поради што се ...

195 милиони лица ќе останат без работа поради економската криза од епидемијата на коронавирусот

Таратур - 08.04.2020

Општиот колективен прекин со работење на голем број светски компании, во комбинација со серијата превентивни мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, ќе има влијание врз над 2,7 милијарди работници ширум цел свет.

Поради Ковид-19 засегнати 81 отсто од работниците во светот

MakPress - 08.04.2020

Прекинувањето на бизнисите и другите економски мерки поврзани со ширењето на новиот коронавирус засегнаа 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечие на 2020 година, поради различни ограничувања, ќе се изгуби вкупно 6,7 отсто од ...

Корона кризата ќе остави без работа 195 милиони луѓе во светот

Алфа - 08.04.2020

Општиот прекин на работењето на многу компании во светот и низата економски мерки поврзани со ширењето на корона вирусот, се одрази врз приближно 2,7 милијарди работници во светот. Во второто тримесечје од 2020 година, поради различните ...