TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата реагира на грчкото толкување на делови од Договорот

Нова ТВ - 13.06.2018

Интерпретацијата од грчката Влада на делови од Договорот не соодветствува со оригиналните делови , велат од македонската Влада. Договорот не предвидува транскрипција на новото име на латинично писмо, како што напишаа грчките медиуми, повикувајќи се ...

Химната, знамето и грбот остануваат исти

+инфо - 13.06.2018

Граѓаните нема да имаат дополнителни трошоци за менување на патните исправи и други документи, тие ќе се менуваат кога ќе истече нивната важност. Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас ...

Како ќе се менуваат личните документи ако се смени името?

Факултети - 13.06.2018

Личните документи нема веднаш да се менуваат, туку кога ќе им истече важноста, доколку и Македонија и Грција ги ратификуваат договорите за менување на името на државата во Република Северна Македонија.

Бошњаковски: Документите ќе се менуваат кога ќе истечат

Press24 - 13.06.2018

Портпаролот Миле Бошњаковски денеска на прес-конференција околу промените со името Северна Република македонија, истакна дека граѓаните нема да имаат дополнителни трошоци за менување на документите, туку ќе се менуваат кога ќе им истече важноста.

Бошњаковски: Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

Стандард - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...

Влада: Македонските граѓани сами ќе си ги платат трошоците за промена на документите

еМагазин - 13.06.2018

Портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски, денеска на прес конференција, одговарајќи на прашање дали има пресметки колку државата ќе ја чини новото име, предвидено со договорот помеѓу Македонија и Грција, и кој ќе ги плати трошоците за новите патни и ...

Влада: Македонската химна нема да се менува

еМагазин - 13.06.2018

Портпаролот на македонската Влада, Миле Бошњаковски на денешната прес конференција рече дека со договорот помеѓу Македонија и Грција, се зачувува македонскиот идентитет и македонскиот јазик. “Нема да постои фуснота во ОН.

Влада: АРМ и другите државни институции ќе добијат нови имиња во „духот“ на договорот

еМагазин - 13.06.2018

Портпаролот на македонската Влада, Миле Бошњаковски на денешната прес конференција, одговарајќи на новинарско прашање што ќе се случи со имињата на државните институции како на пр. Армија на Република Македонија, одговори дека тие треба да го следат ...

Бошњаковски: Македонските институции ќе мора да се придржуваат до договорот со Грција

Слободен Печат - 13.06.2018

АРМ, МАНУ, Македонската радио телевизија и останатите државни институции ќе мора да го следат договорот потпишан со Грција, посочи владиниот портпарол Миле Бошњаковски. – Во однос на придавките „македонски“, сите институции ќе мора да се придржуваат ...

Бошњаковски: Патните исправи нема да се менуваат одеднаш, туку по истекот на нивниот рок

Слободен Печат - 13.06.2018

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски на прес конференција изјави дека нема потреба од грижа, бидејќи граѓаните нема да мора да ги менуваат патните исправи веднаш. – Самиот договор е етапен договор, и тој треба да се имплементира во наредните 5 год.

Химната, грбот и знамето остануваат исти, институциите со нови имиња

Кумановски м. - 13.06.2018

loading... Химната, грбот и знамето нема да се менуваат, а тоа не било ниту дел од преговорите за промена на името на Република Македонија, посочи денеска на прес конференција владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Бошњаковски: Химната, грбот и знамето нема да се менуваат, личните документи и пасошите ќе се менуваат

Сител - 13.06.2018

Интерпретацијата од грчката Влада на делови од Договорот не соодветствува со оригиналните делови , велат од македонската Влада. „Договорот не предвидува транскрипција на новото име на латинично писмо, како што напишаа грчките медиуми, повикувајќи се ...

Химната, знамето и грбот не се менуваат, пасошите по истекот на важноста

Вечер - 13.06.2018

Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас што се појави во грчката јавност, според портпаролот на македонската Влада Миле Бошњаковски, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните ...

Личните документи нема да се менуваат, се додека не им истече важноста

Либертас - 13.06.2018

Личните документи нема да се менуваат, се додека не им истече важноста, доколку и Македонија и Грција ги ратификуваат договорите за менување на името на државата во Република Северна Македонија.

Што со документите откако ќе се смени името на земјата?

Фактор - 13.06.2018

Портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски денеска на прес-конференција околу промените со името Северна Република македонија, изјави дека граѓаните нема да имаат дополнителни трошоци за менување на документите.

Бошњаковски: Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

Независен - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...

Влада: Македонските граѓани сами ќе си ги платат трошоците за промена на документите

Курир - 13.06.2018

Портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски, денеска на прес конференција, одговарајќи на прашање дали има пресметки колку државата ќе ја чини новото име, предвидено со договорот помеѓу Македонија и Грција, и кој ќе ги плати трошоците за новите патни и ...

Патните исправи ќе се менуваат по истекот на нивната важност

Кумановски м. - 13.06.2018

loading... Граѓаните своите патни исправи нема да мораат да ги менуваат веднаш, туку по истекот на нивната важност, рече денеска на прес конференција портаролот на Владата Миле Бошњаковски.

Бошњаковски: Химната, грбот и знамето нема да се менуваат, личните документи и пасошите ќе се менуваат (видео)

Press24 - 13.06.2018

Интерпретацијата од грчката Влада на делови од Договорот не соодветствува со оригиналните делови , велат од македонската Влада. „Договорот не предвидува транскрипција на новото име на латинично писмо, како што напишаа грчките медиуми, повикувајќи се ...

Бошњаковски: Ќе се издаваат пасоши со новото име како што ќе истекува важноста на старите

Фокус - 13.06.2018

Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас што се појави во грчката јавност, според портпаролот на македонската Влада Миле Бошњаковски, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните ...

Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

Вечер - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...

Бошњаковски: Химната, грбот и знамето нема да се менуваат, личните документи и пасошите ќе се менуваат (видео)

Република - 13.06.2018

Интерпретацијата од грчката Влада на делови од Договорот не соодветствува со оригиналните делови , велат од македонската Влада. – Договорот не предвидува транскрипција на новото име на латинично писмо, како што напишаа грчките медиуми, повикувајќи ...

Грчкиот нон-пејпер не соодветствува со договорот, велат од Владата

Стандард - 13.06.2018

Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас што се појави во грчката јавност, според портпаролот на македонската Влада Миле Бошњаковски, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните ...

Бошњаковски: Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

Фактор - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...

Химната, грбот и знамето нема да се менуваат, личните документи и пасошите ќе се менуваат

Скопје инфо - 13.06.2018

Интерпретацијата од грчката Влада на делови од Договорот не соодветствува со оригиналните делови, велат од македонската Влада. „Договорот не предвидува транскрипција на новото име на латинично писмо, како што напишаа грчките медиуми, повикувајќи се ...

Бошњаковски: Грчкиот нон-пејпер кој излезе во јавност не соодветствува со договорот

Либертас - 13.06.2018

Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас што се појави во грчката јавност, според портпаролот на македонската Влада Миле Бошњаковски, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните ...

Бошњаковски: Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

Сител - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...

Бошњаковски: Химната, грбот и знамето нема да се менуваат

Точка - 13.06.2018

Интерпретацијата од грчката Влада на делови од Договорот не соодветствува со оригиналните делови , велат од македонската Влада. „Договорот не предвидува транскрипција на новото име на латинично писмо, како што напишаа грчките медиуми, повикувајќи се ...

Бошњаковски: Химната, знамето и грбот остануваат исти

Независен - 13.06.2018

Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас што се појави во грчката јавност, според портпаролот на македонската Влада Миле Бошњаковски, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните ...

Бошњаковски: Очекуваме Иванов и сите политички фактори да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за ...

Либертас - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...

Химната,грбот и знамето нема да се менуваат,личните документи и пасошите ќе се менуваат

24Инфо - 13.06.2018

Химната, грбот и знамето нема да се менуваат, личните документи и пасошите ќе се менуваат Интерпретацијата од грчката Влада на делови од Договорот не соодветствува со оригиналните делови , велат од македонската Влада.

Бошњаковски: Грчкиот нон-пејпер не соодветствува со договорот

А1 On - 13.06.2018

Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас што се појави во грчката јавност, според портпаролот на македонската Влада Миле Бошњаковски, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните ...

Бошњаковски: Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

Канал5 - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија. Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно ...

Бошњаковски: Химната, грбот и знамето нема да се менуваат, личните документи и пасошите ќе се менуваат

МК News - 13.06.2018

„Договорот не предвидува транскрипција на новото име на латинично писмо, како што напишаа грчките медиуми, повикувајќи се на толкување од нивната Влада, туку новото име ќе биде преведено на сите јазци.

Владата го демантира грчкиот нон-пејпер

Р.С.Европа - 13.06.2018

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски изјави дека нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас, што се појави во грчката јавност, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните членови на ...

Бошњаковски: Се наоѓаме во клучен момент, историски за Република Македонија

Press24 - 13.06.2018

емократски капацитети да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, рече Бошњаковски. Најави дека Владата ќе продолжи конструктивно да се однесува и да ги објаснува бенефитите и позитивните работи кои ...

Химната, знамето и грбот остануваат исти, документи ќе се менуваат по истекот

Локално - 13.06.2018

Граѓаните нема да имаат дополнителни трошоци за менување на патните исправи и други документи, тие ќе се менуваат кога ќе истече нивната важност. Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас ...

Бошњаковски: Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

А1 On - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...

Бошњаковски: Ќе се издаваат пасоши со новото име како што ќе истекува важноста на старите

iPortal - 13.06.2018

Нон-пејперот од договорот за решавање на спорот за името помеѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас што се појави во грчката јавност, според портпаролот на македонската Влада Миле Бошњаковски, е интерпретација и не соодветствува со оригиналните ...

Бошњаковски: Ова е клучен момент за Македонија и за интеграциите во ЕУ и НАТО

Бриф - 13.06.2018

Владата очекува сите политички фактори во Република Македонија да соберат доволно демократски капацитети и да сфатат дека ова е клучен момент за Македонија и за нејзината интеграција во ЕУ и НАТО, изјави денеска портпаролот на Владата Миле ...