TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

21. издание на Скопје филм фестивал

Република - 17.04.2018

За дваесет и првото издание, Скопски филмски фестивал се потруди да донесе исклучително богата програма и содржини во чии рамки ќе понуди повеќе од 50 филмови, работилници, гостувања на нови европски филмски имиња, како и филмска ретроспектива на ...

Краткиот филм „Последните камбани“ учествува на повеќе фестивали

Сител - 17.04.2018

Краткиот филм „Последните камбани“ овој месец ќе биде прикажан на Скопје филм фестивал и на Фестивалот на нем филм во Медисон, Висконсин, САД. Премиерно филмот беше прикажан на фестивалот во Монтреал каде освои прва награда за најдобар краток филм, ...

„Последните камбани“ во нови фестивалски улоги

Република - 17.04.2018

Филмот „Последните камбани“ кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и воедно ја освои првата награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикажувања.

„Исцелител“ на еден од најголемите фестивали во Азија

А1 On - 16.04.2018

„Исцелител“ ќе се прикажува на 8-мото издание на престижниот меѓународен филмски фестивал во Пекинг (BIJFF). Филмот ќе ја има својата кинеска премиера во официјалната натпреварувачка програма „Forward Future“ на 23-ти април.

Филмот „Исцелител“ премиерно во Австрија

Орбис - 16.04.2018

Фестивалската промоција на македонскиот филм „Исцелител“ продолжува на шестиот меѓународен филмски фестивал во Виена, „Let’s CEE“. Во официјалната програма „Ветувачки дебитантски филмови“ во која ќе се натпреварува заедно со 13 други филмови ...

21. издание на Скопје филм фестивал

Скопје инфо - 17.04.2018

За дваесет и првото издание, Скопски филмски фестивал се потруди да донесе исклучително богата програма и содржини во чии рамки ќе понуди повеќе од 50 филмови, работилници, гостувања на нови европски филмски имиња, како и филмска ретроспектива на ...

Краткиот филм „Последните камбани“ учествува на повеќе фестивали

Курир - 17.04.2018

Премиерно филмот беше прикажан на фестивалот во Монтреал каде освои прва награда за најдобар краток филм, а неодамна учествуваше и во официјалната меѓународна конкуренција на Филмскиот фестивал во Силхет, Бангладеш.

„Последните камбани“ во нови фестивалски улоги

Бриф - 17.04.2018

Филмот „Последните камбани“ кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и воедно ја освои првата награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикажувања.

„Исцелител“ на еден од најголемите фестивали во Азија

Макфакс - 16.04.2018

„Исцелител“ ќе се прикажува на 8-мото издание на престижниот меѓународен филмски фестивал во Пекинг (BIJFF). Филмот ќе ја има својата кинеска премиера во официјалната натпреварувачка програма „Forward Future“ на 23-ти април.

Краткиот филм „Последните камбани“ учествува на повеќе фестивали

Н.Македонија - 17.04.2018

Краткиот филм „Последните камбани“ овој месец ќе биде прикажан на Скопје филм фестивал и на Фестивалот на нем филм во Медисон, Висконсин, САД. Премиерно филмот беше прикажан на фестивалот во Монтреал каде освои прва награда за најдобар краток филм, ...

„Последните камбани“ во нови фестивалски улоги

А1 On - 17.04.2018

Филмот „Последните камбани“ кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и воедно ја освои првата награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикажувања.

„Исцелител“ премиерно во Кина

Стандард - 16.04.2018

„Исцелител“ ќе се прикажува на 8-мото издание на престижниот меѓународен филмски фестивал во Пекинг (BIJFF). Филмот ќе ја има својата кинеска премиера во официјалната натпреварувачка програма „Forward Future“ на 23-ти април.

Краткиот филм „Последните камбани“ учествува на повеќе фестивали

ТВ21 - 17.04.2018

Краткиот филм „Последните камбани“ овој месец ќе биде прикажан на Скопје филм фестивал и на Фестивалот на нем филм во Медисон, Висконсин, САД. Премиерно филмот беше прикажан на фестивалот во Монтреал каде освои прва награда за најдобар краток филм, ...

„Последните камбани“ во нови фестивалски улоги

Точка - 17.04.2018

Филмот „Последните камбани“ кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и воедно ја освои првата награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикажувања.

Исцелител на филмискиот фестивал во Пекинг

CivilMedia - 16.04.2018

„Исцелител“ ќе се прикажува на осмото издание на престижниот Меѓународен филмски фестивал во Пекинг (BIJFF). Филмот ќе ја има својата кинеска премиера во официјалната натпреварувачка програма „Forward Future“ на 23 април.

Филмот „Последните камбани“ со многубројни светски фестивалски проекции

Локално - 17.04.2018

Краткиот филм „Последните камбани“ на режисерот Николче Поповски овој месец ќе биде прикажан на Скопје филм фестивал и на Фестивалот на нем филм во Медисон, Висконсин, САД. Главната улога ја игра актерот Мето Јовановски.

„Последните камбани“ учествува на повеќе фестивали

Макфакс - 17.04.2018

Филмот „Последните камбани“ кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и воедно ја освои првата награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикажувања.

Исцелител на фестивал во Кина

Тера - 16.04.2018

Филмот Исцелител, кој премиерно беше прикажан и пред битолската публика, ќе се прикажува на 8-то издание на престижниот меѓународен филмски фестивал во Пекинг. Филмот ќе ја има својата кинеска премиера во официјалната натпреварувачка програма ...

„Последните камбани“ во нови фестивалски улоги

Денар - 17.04.2018

Филмот „Последните камбани“ кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и воедно ја освои првата награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикажувања.

„Исцелител“ на еден од најголемите фестивали во Азија

Бизнис Вести - 17.04.2018

„Исцелител“ ќе се прикажува на 8-мото издание на престижниот меѓународен филмски фестивал во Пекинг (BIJFF). Филмот ќе ја има својата кинеска премиера во официјалната натпреварувачка програма „Forward Future“ на 23-ти април.

Фестивалски проекции на „Последните камбани“

Н.Македонија - 18.04.2018

Филмот „Последните камбани“, кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и наедно ја освои првата награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикажувања.

„Исцелител“ премиерно во Кина

Слободен Печат - 17.04.2018

„Исцелител“ ќе се прикажува на 8-мото издание на престижниот меѓународен филмски фестивал во Пекинг (BIJFF). Филмот ќе ја има својата кинеска премиера во официјалната натпреварувачка програма „Forward Future“ на 23 април.