TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кипар реагираше на заканите на Хезболах: „Не е пријатно, не сме вмешани во конфликтите и војната“

МКД - 20.06.2024

Портпаролот на кипарската влада Константинос Летимбиотис изјави денес дека „не се пријатни“ изјавите на лидерот на либанската милитантна група Хезболах Саед Хасан Насрала дека Кипар би можел да се смета за „учесник во војната“ ако продолжи да му ...

Стигна реакцијата на Кипар по заканите на Хезболах: „Не е пријатно, ќе преземеме соодветни мерки“

Фокус - 20.06.2024

Портпаролот на кипарската влада Константинос Летимбиотис рече дека изјавите на лидерот на Хезболах Сајед Хасан Насрала дека би можел да го смета Кипар за „учесник во војната“ доколку продолжи да му дозволува на Израел да ги користи кипарските ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

Бизнис Вести - 20.06.2024

– Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

Рацин - 20.06.2024

– Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

CivilMedia - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

365 - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

Пулс24 - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

Frontline - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

Канал5 - 20.06.2024

- Кипар е земја членка на Европската Унија, што значи дека ЕУ е Кипар и Кипар е ЕУ. Тоа значи и дека секоја закана кон земја членка, е и закана кон Европската Унија. Во таа смисла ЕУ целосно го поддржува Кипар, истакна Стано.

Стигна реакцијата на Кипар по заканите на Хезболах: „Не е пријатно, ќе преземеме соодветни мерки“

Либертас - 20.06.2024

Портпаролот на кипарската влада Константинос Летимбиотис рече дека изјавите на лидерот на Хезболах Сајед Хасан Насрала дека би можел да го смета Кипар за „учесник во војната“ доколку продолжи да му дозволува на Израел да ги користи кипарските ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

Zoom - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...

„КИПАР Е ДЕЛ ОД РЕШЕНИЕТО, А НЕ ПРОБЛЕМОТ“: Никозија реагираше на заканите на либанскиот Хезболах

Вечер Прес - 20.06.2024

Портпаролот на кипарската влада Константинос Летимбиотис рече дека изјавите на лидерот на Хезболах Сајед Хасан Насрала дека би можел да го смета Кипар за „учесник во војната“ доколку продолжи да му дозволува на Израел да ги користи кипарските ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

MakPress - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...

Стано: Заканите на Хезболах кон Кипар се и закани кон ЕУ

Локално - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...

„ЗАКАНАТА ЗА КИПАР Е ЗАКАНА ЗА ЕУ: Силен одговор на Стано на изјавите на Хезболах

Вечер Прес - 20.06.2024

Секоја закана кон земја членка на ЕУ претставува и закана кон Европската Унија, изјави денеска главниот портпарол на Европската комисија за надворешни работи и безбедносна политика Петер Стано, во коментар на заканите упатени кон Кипар од страна на ...