TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Роденденски концерт на Филхармонија со кинеската пијанистка Зи Зи

Република - 18.11.2019

По повод 75 годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Роденденски концерт на Филхармонија со кинеската пијанистка Зи Зи

+инфо - 18.11.2019

Имагинативна и возбудлива, кинеската пијанистка Зи Зи е една од најуникатните појави меѓу новата генерација пијанисти. Критичарите ја опишуваат како „полна со ентузијазам, гламур, младешка енергија“, а за нејзините изведувачки капацитети велат дека ...

Роденденски концерт со кинеската пијанистка Зи Зи во Филхармонија

Радио МОФ - 18.11.2019

По повод 75 годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Роденденски концерт со кинеската пијанистка Зи Зи

Бизнис Вести - 18.11.2019

По повод 75 годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Роденденски концерт со кинеската пијанистка Зи Зи

А1 On - 18.11.2019

По повод 75 годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Кинеската пијанистака Зи Зи за „Среќен роденден“ на „Македонската филхармонија“

Вистина.мк - 18.11.2019

По повод 75 годишнината од формирањето, „Македонската филхармонија“ в четврток, 21-ви ноември 2019 год. ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Роденденски концерт со кинеската пијанистка Зи Зи

Н.Македонија - 18.11.2019

По повод 75-годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Роденденски концерт на Филхармонија со кинеската пијанистка Зи Зи

Независен - 18.11.2019

По повод 75 годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток во 20 часот ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Страсната кинеска пијанистка Зи Зи солистка со Филхармонија за јубилејот

Р.С.Европа - 18.11.2019

„Среќен роденден“ е насловен симфонискиот концерт со кој Македонската филхармонија во редовниот термин, во четврток на 21 ноември во 20 часот, ја одбележува 75 годишнината од основањето. Со оркестарот ќе раководи Борјан Цанев, а како солист ќе ...

Филхармонијата ќе го прослави 75-от роденден со пијанистката Зи Зи

Н.Македонија - 19.11.2019

На 21 ноември, по повод 75-годишнината од формирањето, Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“, на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.

Роденденски концерт на Филхармонија со кинеската пијанистка Зи Зи

Екран - 19.11.2019

По повод 75 годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка Зи Зи.