TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Предложени измени во Законот за градење

Правдико - 13.02.2018

Согласно Законот за градење утврдена е постапка за издавање на решение за изведување на градби односно поставување на опрема, која се спроведува за одредени видови на градби и опрема за кои со оглед на нивната специфичност не се издава одобрение за ...

Станбената градба се сели на периферија: Најмногу станови ќе се градат во Прилеп и Струга

еМагазин - 13.02.2018

За разлика од пред една година кога најмногу градежни дозволи се издаваа за изградба на станови во општините Аеродром, Кисела Вода, Карпош и Центар, станбената града се сели во периферијата.

Намалена бројката на предвидени станови за градење во декември 2017 година

Build - 13.02.2018

Крајот на минатата година донел намален обем на предвидени станови што допрва ќе се градат во земјава. Македонските општини во декември 2017 година издале одобренија за градење на 209 станови со вкупна корисна површина од 25.413 метри квадратни, ...

Во декември издадени 257 одобренија за градба

Сител - 12.02.2018

Лани во декември во земјава се издадени 257 одобренија за градење со предвидена вредност на објектите од 1,73 милијарди денари, што е за 22,8 отсто помалку одобренија во однос на истиот месец од претходната година и за 76,7 отсто помала вредност.

Поништено решението за Шпански скали

Порта 3 - 12.02.2018

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, донесе решение со кое го поништи и го огласи за ништовно издаденото одобрение на фирмата „Амадеус Девелопмент“ за изградба на објект за комерцијални и деловни намени на улица „11 Октомври“ бб во ...

Драстичен пад на одобренијата за градење: Се намалува изградбата на станови

еМагазин - 12.02.2018

Во декември 2017 година се издадени вкупно 257 одобренија за градење, што е за 22,8% помалку во однос на истиот месец од претходната година. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 1,73 милјарди денари, ...

Поништено е одобрението за градење на Шпанските скали

Build - 11.02.2018

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ донесе решение со кое го поништи и го огласи за ништовно издаденото одобрение за градење на фирмата „Амадеус Девелопмент“ за изградба на објект за комерцијални и деловни намени на улицата „11 ...

Во декември издадени 257 одобренија за градба

Курир - 12.02.2018

Лани во декември во земјава се издадени 257 одобренија за градење со предвидена вредност на објектите од 1,73 милијарди денари, што е за 22,8 отсто помалку одобренија во однос на истиот месец од претходната година и за 76,7 отсто помала вредност.

НАЈМНОГУ СЕ ГРАДИ ВО СКОПСКО: Колку одобренија за градба се издадени?

Фактор - 12.02.2018

Во декември 2017 се издадени 257 одобренија за градење, што е за 22.8% помалку во однос на истиот месец од претходната година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Најмногу одобренија за градба или 71 има во скопскиот, а само 4 во ...

Во декември издадени 257 одобренија за градба

Канал5 - 12.02.2018

Лани во декември во земјава се издадени 257 одобренија за градење со предвидена вредност на објектите од 1,73 милијарди денари, што е за 22,8 отсто помалку одобренија во однос на истиот месец од претходната година и за 76,7 отсто помала вредност.

Издадени 22.8% помалку одобренија за градење во однос на истиот месец од претходната година

Бизнис Вести - 13.02.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, во декември 2017 се издадени 257 одобренија за градење, што е за 22.8% помалку во однос на истиот месец од претходната година. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на ...

Во декември издадени 257 одобренија за градба

Либертас - 12.02.2018

Лани во декември во земјава се издадени 257 одобренија за градење со предвидена вредност на објектите од 1,73 милијарди денари, што е за 22,8 отсто помалку одобренија во однос на истиот месец од претходната година и за 76,7 отсто помала вредност.

ДЗС: Во декември издадени 22,8% помалку одобренија за градење

Бизнис Инфо - 13.02.2018

Фото: Pexels Според најновиот извештај на Државниот завод за статистика, во декември 2017 се издадени 257 одобренија за градење, што е за 22,8% помалку во однос на истиот месец од претходната година.