TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До колегите во Бугарија ќе испратиме допис дека осудениот гинеколог Дамчевски нема лиценца за работа, велат од ...

Сакам да кажам - 06.12.2018

Лекарската комора на Македонија ќе испрати допис до Лекараскиот сојуз на Бугарија дека на осудениот Николче Дамчевски, гинеколог кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, му е одземна лиценцата за работа во Македонија.

Бугарија му забрани да работи на гинекологот Дамчевски

Press24 - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до бугарската Агенција за медицинска ревизија при Министерството за здравство да изврши проверка во врска со гинекологот д-р Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Бугарија привремено му забрани да работи на осудениот гинеколог Дамчевски

Независен - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до бугарската Агенција за медицинска ревизија при Министерството за здравство да изврши проверка во врска со гинекологот д-р Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Бугарските здравствени власти ќе го проверат осудениот гинеколог Дамчевски

МКД - 06.12.2018

Раководството на медицинскиот центар „Мајчин дом" се обрати до извршната агенција Медицинска ревизија и до Министерството за здравство за да се провери македонскиот гинеколог д-р Николче Дамчевски, кој во Македонија има правосилна пресуда за ...

Судот и ОЈО преку допис биле информирани дека Дамчевски има и бугарски пасош

Либертас - 06.12.2018

Осудениот Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за СДК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на Дамчевски во депото ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија со бугарски пасош

Сакам да кажам - 06.12.2018

Осудениот Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за САКАМДАКАЖАМ.МК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на ...

НОВА дознава: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

Нова ТВ - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Гинекологот Дамчевски избегал од Македонија и работи како доктор во Бугарија

AKO - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Бугарија му забрани да работи на осудениот гинеколог Дамчевски

Скопје инфо - 06.12.2018

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до бугарската Агенција за медицинска ревизија при Министерството за здравство да изврши проверка во врска со гинекологот д-р Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две ...

Гинекологот кој лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија со бугарски пасош

Press24 - 06.12.2018

Осудениот Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за САКАМДАКАЖАМ.МК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на ...

Уште еден осуден доктор избега од Македонија?

Вечер - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избега од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи, ...

Гинекологот Дамчевски избегал во Бугарија со бугарски пасош

Фокус - 06.12.2018

Гинекологот Николче Дамчевски кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, избегал од Македонија со бугарски пасош. Основниот суд Скопје 1 за САКАМДАКАЖАМ.МК изјави дека утринава по проверките, го нашле македонскиот пасош на Дамчевски во депото ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Курир - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Скопје инфо - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

Press24 - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, дознава НОВА ТВ . На гинекологот му беше изречена казна затвор од 2 години, но наместо тоа, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Нова: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата – работи во Бугарија

Либертас - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесе Нова. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските ...

НОВА: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Независен - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Уште едно бегство: Осудениот гинеколог Дамчевски „му ја дувна“ од Македонија

Фокус - 05.12.2018

Гинекологот Никола Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесува НОВА . Наместо да оди да ја издржи казната затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските ...

НОВА дознава: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

Локално - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија

Нетпрес - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од Македонија - работи како доктор во Бугарија

Сител - 05.12.2018

По бегството на екс-премиерот Никола Груевски, уште едно бегство се случи од нашата држава. Гинекологот Никола Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесува НОВА .

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

1tv - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.

Нова ТВ: Гинекологот Дамчевски избегал од државата, работи во Бугарија

Слободен Печат - 05.12.2018

Освен казната затвор која Апелациониот суд ја потврди и ја зголеми од 1, 6 месеци на 2 години, Дамчевски има и забрана за вршење на дејноста во траење од 8 години, дознава Нова ТВ. Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка ...

НОВА дознава: Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата

+инфо - 05.12.2018

Гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, Николче Дамчевски, избегал од Македонија, јавува НОВА. Дамчевски требаше да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, со извршн пресуда, но тој им избегал на македонските ...

Гинекологот Дамчевски што лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија

МКД - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија, пренесе НОВА. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските ...

Осудениот гинеколог Дамчевски избегал од државата – Работи како гинеколог во Бугарија!

iPortal - 05.12.2018

Николче Дамчевски, гинекологот кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена избегал од Македонија. Наместо да оди на издржување на казна затвор во траење од две години, пресуда која е извршна, тој им избегал на македонските правосудни органи.