TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Австрија се плаши да не ѝ дојдат бегалци од Косово и Албанија

МКД - 14.06.2018

Министерката за надворешни работи на Австрија Карин Кнајсел изрази загриженост поради актулениот развој во Албанија и на Косово, односно порастот на бројот на бегалци. Таа истакна дека веќе со недели ги анализира извештаите на амбасадите на Австрија ...

Бројот на депортации во Австрија зголемен 36 отсто

Макфакс - 14.06.2018

Бројот на депортациите на неуспешните баратели на азил и илегалните имигранти во Австрија се зголеми 36 отсто во споредба со 2017 година кога за министер за внатрешни работи беше назначен Херберт Кикл од популистичката Партија на слободата (ФПО), ...