TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Google тестира нов систем за надградба на апликациите во Android кој ќе овозможи поголема ажурност на истите

Smartportal - 09.11.2018

Процесот на надградба на Android апликациите ни е познат на сите. Се отвора продавницата за апликации, односно Play Store, од каде се гледа листата со апликации за кои има понови верзии. Play Store има и опција која овој процес го прави автоматски ...

Android апликациите ќе се ажурираат додека ги користите

USB - 09.11.2018

Програмерите наскоро ќе можат да ги присилат корисниците на Android апликациите на ажурирање. Дури и ако корисникот не е баш расположен за тоа. На Android Dev Summit, Google најави цела низа нови алатки и можности за програмерите.

Преку оваа апликација ќе можете да преведете фотографија сликана со вашиот телефон

Скопје24 - 09.11.2018

Со помош на Translate апликацијата ќе можете да ја користите камерата на вашиот паметен телефон за превод на текст. Станува збор за опција која ќе ви биде од голема корист бидејќи со нејзина помош ќе можете да преведувате знаци или ракописни белешки.

Апликациите на Android ќе се ажурираат додека ги користиме

Стандард - 08.11.2018

Во моментот кога корисникот е „исфрлен“ од одредена апликација за Android, која се апдејтира, не е од големо значење за целокупното искуство со платформата на Google. Сепак, оттаму нудат решение за конкретниот „проблем“.

Ако сте инсталирале некоја од овие апликации, избришете ја ВЕДНАШ!

Скопје24 - 08.11.2018

Корисниците на Android повторно се најдоа на удар на тројанците, и тоа преку апликации кои легално ги преземале на Google Play Store. Како што објавија експертите на компанијата за компјутерска сигурност ESET, од август со октомври 2018.

Ако сте инсталирале некоја од овие апликации, избришете ја веднаш!

USB - 08.11.2018

Експертите им советуваат на корисниците да ги отстранат сомнителните апликации со одење на Поставки – Апликации и потоа да изберат бришење на сомнителната апликација. Исто така, советуваат корисниците да ги проверат своите банкарски сметки (не од ...

Дознајте кој ви ѕвони од непознат број!

USB - 08.11.2018

Facebook веројатно знае многу за вас, како и за мистериозните лица кои ви ѕвонат. Затоа компанијата претстави нова апликација која би требало да го реши проблемот со непознати броеви. Апликацијата Hello моментно е достапна само на Android уредите и ...

Google тестира пријавување на незгоди и радарски контроли во Google Maps

Smartportal - 07.11.2018

Можеби не ни е потребна помош за снаоѓање во градот каде што живееме, меѓутоа додавањето за информација за сообраќајот во нашата земја, ја направи Google Maps дополнително корисна апликација која слободно може почесто да се користи и во местото на ...

Град Скопје ќе прави мобилна апликација за споделување превоз заради намалување на загадувањето

Слободен Печат - 07.11.2018

Според замислата, скопјани преку апликацијата би се договарале да се превезат до некое место со автомобил во кој има слободни места, за да се намали сообраќањето на автомобили, а со тоа и количеството испуштени гасови и загадувачки честички од ...

ВЕДНАШ ПРОВЕРЕТЕ СИ ГО ТЕЛЕФОНОТ! Ако имате некоја од овие апликации, избришете ја

MTM - 07.11.2018

Откриени се голем број Андроид апликации кои содржат опасен вирус кој им овозможува на хакерите да ги крадат банкарските податоците на корисниците. Станува збор за 29 апликации кои се чинат безопасни и нудат управување со батеријата или хороскоп, ...

ГРАД СКОПЈЕ: Мобилна апликација за делење превоз со цел намалување на загадувањето

Високи Октани - 08.11.2018

Дали ваква работа е воопшто потребна во град кој постојано има колабиран сообраќај, а големите загадувачи намерно не се откриваат и санкционираат јавно заради личниот интерес на поединци Голем знак прашалник е дали вакви инфантилни работи се воопшто ...