TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИЗЛОЖБА ВО КУМАНОВО: Вечерва публиката во Уметничката галерија ќе може да види 15 икони од 19 век познати како „руски“

Денешен - 15.05.2024

Во уметничката галерија Куманово, вечерва ќе биде отворена изложбата и ќе биде промовиран каталогот „Икони од 19 век т.н. руски од кумановскиот регион“. Пред кумановската публика ќе бидат презентирани петнаесет икони познати како „руски“ од 19-тиот ...

Изложба на „руски“ икони од кумановскиот крај во Уметничата галерија во Куманово

Kumanovo News - 14.05.2024

Во Уметничката галерија во Куманово, утре во 20 часот ќе биде отворена изложбата „Икони од 19 век т.н. руски икони од кумановскиот регион“ и промоција на каталог. Пред публиката ќе бидат претставени 15 икони во народот познати како „руски“ од 19 век.

Изложбата „Икони од 19 век т.н. руски од кумановскиот регион“ во Уметничката галерија Куманово

Канал5 - 15.05.2024

Во уметничката галерија Куманово, вечерва ќе биде отворена изложбата и ќе биде промовиран каталогот „Икони од 19 век т.н. руски од кумановскиот регион“. Пред кумановската публика ќе бидат презентирани петнаесет икони познати како „руски“ од 19-тиот ...

Изложбата „Икони од 19 век т.н. руски од кумановскиот регион“ во Уметничката галерија Куманово

Рацин - 15.05.2024

Во уметничката галерија Куманово, вечерва ќе биде отворена изложбата и ќе биде промовиран каталогот „Икони од 19 век т.н. руски од кумановскиот регион“. Пред кумановската публика ќе бидат презентирани петнаесет икони познати како „руски“ од 19-тиот ...

Изложбата „Икони од 19 век т.н. руски од кумановскиот регион“ во Уметничката галерија Куманово

MakPress - 15.05.2024

Во уметничката галерија Куманово, вечерва ќе биде отворена изложбата и ќе биде промовиран каталогот „Икони од 19 век т.н. руски од кумановскиот регион“. Пред кумановската публика ќе бидат презентирани петнаесет икони познати како „руски“ од 19-тиот ...