TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Еколозите предупредуваат: Медитеранот станува тропско море

Порта 3 - 22.06.2021

Медитеранот забрзано се претвора во тропско море, а температурите растат 20% побрзо од глобалниот просек, предупредува новиот извештај на Светскиот фонд за природа (WWF), објавен објавен по повод Светскиот ден на заштитата на животната средина.

Предупредување:Медитеранот се претвора во тропско море

Вечер Прес - 21.06.2021

Светскиот фонд за природа (WWF) предупредува дека Медитеранот се претвора во тропско море, поради општото покачување на температурите. Во неодамна објавената студија, италијанскиот огранок на WWF наведува дека околу 1.000 егзотични видови се ...