TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фида ги отфрли наодите од државниот ревизор и најави дека ќе ангажира независен

24 Вести - 13.01.2014

Независен ревизор ќе го чешла извештајот на државниот ревизор најави првиот човек на Агенцијата за привлекување на странски инвестици Висар Фида. Во присуство на дел од странските инвеститори, Фида ...

Директор на државна агенција бара ревизија од недржавна агенција!

Телма - 13.01.2014

По објавувањето на Ревизорскиот извештај за скандалозното работење на Агенцијата за странски инвестиции, раководството на Агенцијата бара независна ревизорска куќа да подготви нов извештај.

2014-та ќе ја отвориме со нови странски инвестици

МРТ - 13.01.2014

2014-та ќе ја отвориме со нови странски инвестиции. Кон средината на месецов ќе се објави името на уште една компанија која донесла финална одлука за инвестирање во земјава.

Фида е уверен – кампањата за привлекување странски инвестиции дава резултати

Фактор - 13.01.2014

Кампањата „Invest in Macedonia“ дала позитивни и видливи резултати, смета директорот на Агенцијата за инвестиции и промоција на извозот на Република Македонија Висар Фида.

„Џонсон Мети“ планира до 2016-та година двојно да го зголеми извозот

Нетпрес - 13.01.2014

Компанијата „Џонсон Мети“ планира до 2016-та година двојно да го зголеми извозот на производството во Македонија, истакна денеска Џатин Такрар, генерален менаџер на „Џонсон Мети“ Македонија и ...

Странските инвеститори со меморандум за соработка ќе ја подобруваат бизнис климата во земјава

+инфо - 13.01.2014

Новиот претседател на Советот на странски инвеститори, воедно и извршен директор на „Арчелор Митал -Скопје“, Хуан Педро Хименез Наваро, заедно со директорот на Агенцијата за инвестиции и промоција на ...

Се продлабочува соработката со странските инвеститори

Сител - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија и Агенцијата за странски инвестиции и поддршка на извозот денеска поштишаа Меморандум за соработка чија цел е подобрување на ...

Фида: Kaмпањата „Invest in Macedonia“ даде позитивни и видливи резултати

Курир - 13.01.2014

Новоименуваниот претседател на Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија, Хуан Педро Иманез Наваро и директорот на Агенцијата за инвестиции и промоција на извозот на ...

Се продлабочува соработката со странските инвеститори - се подобрува бизнис климата во Македонија

Press24 - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија и Агенцијата за странски инвестиции и поддршка на извозот денеска поштишаа Меморандум за соработка чија цел е подобрување на ...

„Џонсон Мети“ за две години планира двојно поголем извоз

еМагазин - 13.01.2014

Компанијата „Џонсон Мети“ планира до 2016-та година двојно да го зголеми извозот на производството во Македонија, изјави Џатин Такрар, генерален менаџер на „Џонсон Мети“ Македонија и вицепретседател ...

Фида: За неколку дена ќе биде објавена нова инвестиција

Макфакс - 13.01.2014

Директор на Агенцијата за инвестиции и промоција на извозот на Република Македонија, Висар Фида во понеделникот најави дека за неколку дена ќе биде објавено името на уште еден нов странски инвеститор ...

Странските инвеститори подготвуваат Бела книга

Макфакс - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија најави дека во текот на годината ќе излезе со „Бела книга“, во која ќе бидат содржани низа предлози за унапредување на бизнис ...

Советот на странски инвеститори ќе соработува со Агенцијата за странски инвестиции

+инфо - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ Скопје, Хуан Педро Хименез Наваро.

Советот на странски инвеститори ќе го претстави новиот претседател

Макфакс - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија во понеделник на прес-конференција ќе го претстави новоизбраниот претседател, Хуан Педро Иманез Наваро, извршен директор на ...

"Џонсон Мети" планира до 2016-та година двојно да го зголеми извозот

Точка - 13.01.2014

Се продлабочува соработката на странските инвеститори во земјава. Компанијата "Џонсон Мети" планира до 2016-та година двојно да го зголеми извозот на производството во Македонија, истакна денеска ...

Се продлабочува соработката со странските инвеститори

Lider - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија и Агенцијата за странски инвестиции и поддршка на извозот денеска поштишаа Меморандум за соработка чија цел е подобрување на ...

Инвестирајте во Македонија дава позитивни резултати

Република - 13.01.2014

Новоименуваниот претседател на Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија, Хуан Педро Иманез Наваро и директорот на Агенцијата за инвестиции и промоција на извозот на ...

Со Бела книга до подобрување на бизнис климата во Македонија

Бизнис Инфо - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија најави дека во текот на оваа година ќе излезе со Бела книга, во која ќе бидат содржани низа предлози за унапредување на бизнис ...

„Бела книга“ за унапредување на бизнис климата

Канал5 - 13.01.2014

За унапредување на комуникацијата и координацијата со владините институции, Советот за странски инвеститори потпиша меморандум за соработка со Агенцијата за странски инвестиции.

Советот на странски инвеститори ќе го претстави новиот претседател

Канал 77 - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија во понеделник на прес-конференција ќе го претстави новоизбраниот претседател, Хуан Педро Иманез Наваро, извршен директор на ...

Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции ќе соработуваат

Канал5 - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ - Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.

Се продлабочува соработката со странските инвеститори

Телеграф - 13.01.2014

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и поддршка на извозот, Висар Фида, рече дека успехот на странските инвеститори во Македонија е и успех на Агенцијата Советот на странски инвеститори ...

Меморандум за соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

Курир - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ - Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.

Се продлабочува соработката со странските инвеститори

Економски - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија и Агенцијата за странски инвестиции и поддршка на извозот денеска поштишаа Меморандум за соработка чија цел е подобрување на ...

Меморандум за соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

А1 On - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ – Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.

Соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

Телеграф - 13.01.2014

На настанот ќе учествуваат и потпретседателите на Советот на странски инвеститори, Вернер Хенгст, претседател на Управниот одбор на ЕВН, и Џатин Такрар, директор на „Џонсон Мети Македонија“ Советот ...

Се продлабочува соработката со странските инвеститори

Денар - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија и Агенцијата за странски инвестиции и поддршка на извозот денеска поштишаа. Меморандум за соработка чија цел е подобрување на ...

Меморандум за соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

Сител - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ - Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.

Меморандум за соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

Lider - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ – Скопје Хуан Педро Хименез Наваро.

Meморандум за соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

Нетпрес - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ – Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.

Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции ќе ја официјализираат соработката

Press24 - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ - Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.

Меморандум за соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

Денар - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ – Скопје, Хуан Педро Иманез Наваро.

Meморандум за соработка меѓу Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции

Точка - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на "Арчелор Митал" – Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.

Советот на странски инвеститори и Агенцијата за инвестиции со Меморандум за меѓусебна соработка

МРТ - 13.01.2014

Советот на странски инвеститори на Стопанската комора на Македонија денеска ќе го претстави новозибраниот претседател, извршниот директор на „Арчелор Митал“ - Скопје Хуан Педро Иманез Наваро.