TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мобилните телефони зрачат, да се потсетиме која дистанца е безбедна за мирен сон

Порта - 18.10.2020

Вeќе знаеме дека мобилните телфони зрачат, но сепак многумина од нас упорно го чуваат телефонот во кревет во текот на ноќта. Да се потсетиме, која оддалеченост е безбедна. Тоа претставува сериозна закана по здравјето, а истражувањата покажаа и дека ...

Колку телефоните зрачат: Дали навистина се толку опасни?

iPortal - 18.10.2020

Се проценува дека во светот има дури 5 милијарди корисници на мобилни телефони. Не треба да го занемариме влијанието што тие го имаат врз нашето секојдневно функционирање, но и на нашето здравје.

Колку смартфоните зрачат: Дали навистина се толку опасни?

USB - 16.10.2020

Се проценува дека во светот има дури 5 милијарди корисници на мобилни телефони. Не треба да го занемариме влијанието што тие го имаат врз нашето секојдневно функционирање, но и на нашето здравје.

Навистина ли зрачат смартфоните или не?

Телефони.мк - 16.10.2020

Смартфоните можеме да ги дефинираме како еден вид на софистицирани радија, кои може да имаат штетни последици кај човекот. Антените се факторот што го зголемува зрачењето кај мобилните уреди .

Колку телефоните зрачат? Дали навистина се опасни?

Кумановски м. - 16.10.2020

Се проценува дека има скоро пет милијарди корисници на мобилни телефони во светот. Затоа, не смееме да го занемариме влијанието што тие го имаат врз нашето секојдневно функционирање, но и врз здравјето.