TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уметникот и хуманист Мајкл Клос подарува свои дела за охридската болница

ММС - 08.08.2020

Хуманистот и уметник од македонско потекло, Мајкл Клос, кој живее и твори во Канада, во знак на солидарност и поддршка на македонското здравство ќе подари неколку свои уметнички дела на Инфективното одделение на Општата болница во Охрид.

Уметникот и хуманист Мајкл Клос подарува свои дела за охридската Општа болница

MakPress - 09.08.2020

Хуманистот и уметник од македонскот потекло Мајкл Клос, кој живее и твори во Канада, во знак на солидарност и поддршка на македонското здравство ќе подари неколку свои уметнички дела на Инфективното одделение на Општата болница во Охрид.

Солидарност: Слики за македонското здравство од уметникот Мајкл Клос

Вечер Прес - 09.08.2020

Канадскиот и светски уметник со македонско потекло Мајкл Клос во знак на солидарност и признателност кон македонското здравство подари свои уметнички дела. Ликовни дела се испратени и до министерот за здравство Венко Филипче, Инфективното одделение ...

Уметникот и хуманист Мајкл Клос подарува свои дела за охридската Општа болница

Нетпрес - 09.08.2020

– Хуманистот и уметник од македонскот потекло Мајкл Клос, кој живее и твори во Канада, во знак на солидарност и поддршка на македонското здравство ќе подари неколку свои уметнички дела на Инфективното одделение на Општата болница во Охрид.

Уметник од Торонто му подари слика на министерот Филипче

+инфо - 08.08.2020

Светски познатиот ликовен уметник со македонско потекло, Мајкл Клос, од Торонто, испрати дваесетина дела, во знак на признателност кон македонското здравство и министерот Филипче, односно Инфективниот оддел на Општата болница во Охрид.

Ликовни дела за македонското здравство во знак на солидарност од светскиот уметник со македонско потекло Мајкл Клос

Опсервер - 08.08.2020

Скопје, 8 август 2020 () – Канадскиот и светски уметник со македонско потекло Мајкл Клос во знак на солидарност и признателност кон македонското здравство им испратил свои уметнички дела. Ликовни дела им се испратени и до министерот за здравство ...

Уметникот и хуманист Мајкл Клос подарува свои дела за охридската Општа болница

Либертас - 08.08.2020

– Хуманистот и уметник од македонскот потекло Мајкл Клос, кој живее и твори во Канада, во знак на солидарност и поддршка на македонското здравство ќе подари неколку свои уметнички дела на Инфективното одделение на Општата болница во Охрид.