TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Универзалната сала ќе биде реконструирана по решение изготвено од минатата градска власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ

Курир - 16.05.2018

Универзалната сала која веќе со месеци откако е дојдена СДСМ на власт е по клуч и е во очајна состојба ќе се реконструира по решение изготвено од владата на ВМРО-ДПМНЕ. Имено станува збор за проектот за реконструкција со надградба и доградба на ...

Старата добра Универзална

Кајгана - 16.05.2018

Старата добра Универзална сала веќе две години е затворена за посетители. Вчера, скопскиот градоначалник Петре Шилегов најави нејзината нова изградба која е предвидено да почне во 2019 година.

Има ново име, уште понов директор, ама изгледот никако не го менува

Фактор - 16.05.2018

Од почетокот на 2015-та година го доби името Конгресен центар „Александар Македонски“, но од тогаш па до денес во него се уште не се изведе ниту една претстава, иако официјално работи. Има 22 постојано вработени, ангажира дополнителни хонорарни ...

Универзалната сала ќе биде реконструирана по решение изготвено од минатата градска власт

Сител - 15.05.2018

По пет децении постоење, вратите на Универзална веќе две години се затворени.. Објектот е во очајна состојба и му е потребна реконструкција.. Претходниот проект не се реализираше.. Сегашните власти ветуваат обнова ама не откриваат колку ќе чини..

Универзална ќе се реконструира, Скопје повторно ќе има свое културно средиште

Телма - 15.05.2018

Нема да изгледа како јајце –Универзална сала ќе остане со оргиналниот изглед, но реконструирана. Додека се реконструира ќе остане затворена. Концерти нема да има. „Нашата одлична соработка со Град Скопје, ќе резултира со објект кој ќе се изгради со ...

Изградбата на Универзалната сала ќе почне следната година

Канал5 - 15.05.2018

Ова парче бетон три години стои непоместено врз седиштата во Универзална сала. Некогашниот синоним на музичко-естрадната сцена, сега наликува на запуштен магацин со мирис на мувла. Поинаква слика денеска најавија министерот за култура Алаѓозовски и ...

Шилегов и Алаѓозовски се договорија Универзална да ја реновираат догодина

Сакам да кажам - 15.05.2018

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа договор дека догодина ќе почнат да ја реновираат Универзална сала. Уште не се знае како ќе изгледа проектот според кои ќе се реновира концертната сала, ...

Алаѓозовски и Шилегов ќе ѝ ја вратат на публиката Универзална сала

+инфо - 15.05.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа Писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на изградбата на ...

Универзална сала ќе почне да се гради во 2019 година

Република - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

CivilMedia - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Универзална сала се враќа на градот

Фактор - 15.05.2018

Градоначалникот Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа Писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на изградбата на ...

Ќе се враќа стариот сјај на Универзална сала

24 Вести - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на изградбата на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

А1 On - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Универзална сала ќе се гради догодина

Н.Македонија - 15.05.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа Писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на изградбата на ...

Шилегов ќе го врати старото име на Универзална сала

Фокус - 15.05.2018

Универзална сала ќе биде изградена со заедничко финансирање на Град Скопје и Министерството за култура. Салата веќе две години е затворена за посетители, а нејзината изградба предвидено е да почне во 2019 година.

Град Скопје и Министерство за култура заеднички ќе ја градат Универзална сала

Радио МОФ - 15.05.2018

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа Писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје, преку заедничко финансирање на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

Слободен Печат - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Универзална сала се враќа од градот

Бизнис Вести - 15.05.2018

Градоначалникот Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа Писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на изградбата на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

Скопје инфо - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Каква Универзална сала ќе му се врати на градот?

Порта 3 - 16.05.2018

Од Град Скопје соопштуваат дека градоначалникот Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски вчера потпишале Писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

Сител - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

Либертас - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за нова изградба на Универзалната сала

24Инфо - 15.05.2018

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за нова изградба на Универзалната сала Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

Канал5 - 15.05.2018

Министерот за култура Алаѓозовски иградоначалникот Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Скопје преку заедничко финансирање.

Алаѓозовски и Шилегов ќе го враќаат стариот сјај на Универзалната сала

Локално - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Алаѓозовски и Шилегов ветија враќање на стариот сјај на Универзалната сала

Независен - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Алаѓозовски и Шилегов се заложија за враќање на стариот сјај на Универзалната сала

Стандард - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Универзална сала ќе му се врати реновирана на градот и со истото име

МКД - 15.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на ...

Скопјани ќе мораат да почекаат за Универзална сала да ги отвори вратите

Вечер - 15.05.2018

Објектот е во руинирана состојба, а за да светне во полн сјај најпрво ќе треба да се направи проект, дури потоа да почне изградбата која се најавува за 2019 година. Финансирањето на изградбата на Универзална сала ќе биде заедничко на Министерството ...

Град Скопје и Министерство за култура заеднички ќе ја градат новата Универзална сала

Мета - 15.05.2018

Се очекува во 2019 година да почне изградбата на нов објект на Универзална сала на местото на сегашната. Финансирањето ќе биде заедничко на Министерството за култура и на Град Скопје, за што првите луѓе на овие институции, министерот Роберт ...

Град Скопје ќе им ја врати Универзална сала на скопјани на која веќе две години виси клуч на врата

Скопје инфо - 16.05.2018

Град Скопје ќе им ја врати Универзална сала на скопјани на која веќе две години виси клуч на врата со цел повторно во неа да се одржуваат културно-уметнички и спортски манифестации. Но, за да се случи тоа скопјани ќе мораат да почекаат уште некое ...

Универзалната сала ќе биде реконструирана по решение изготвено од минатата градска власт Сител – пред: 4 часа По пет ...

Порта 3 - 16.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и скопскиот градоначалник Петре Шилегов потпишаа писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на подрачјето на Град Скопје преку заедничко финансирање на изградбата на ...

Златните славејчиња за 50-от роденден ќе пеат во обновениот објект

Н.Македонија - 16.05.2018

Градот Скопје и Министерството за култура заеднички ќе ја финансираат изградбата на скопската Универзална сала, која веќе две години е затворена за посетители. Предвидено е изградбата на новиот објект да почне во 2019 година, а со потпишувањето ...