TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Zoom - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи во Вин Вин: Сме се справиле и со потешки ситуации

Телма - 22.09.2022

Вицепремиерот за економија Фатмир Битиќи рече дека не очекува пакети за директно фискално помагање на земјите во опкружувањето на ЕУ, туку очекува одлуки кои што би стабилизирале одредени состојби.

Битиќи: Инфлација од 10 до 11% е добра и разумна стапка за нашата економија

Локално - 22.09.2022

Вицепремиерот за европски прашања, Фатмир Битиќи вечерва порача дека во период на криза кога многу малку можеш да влијаеш, влегувањето во рецесија не е најстрашното нешто што може да се случи.

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Независен - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи: Годишната инфлација ќе биде 10-11%, сме се справиле и со потешки ситуации

Press24 - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Либертас - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Во Центар - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Опсервер - 22.09.2022

– Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи: Очекуваме просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто во една од најтешките години со низа на кризи

CivilMedia - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи: Доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти

ТВ21 - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Бизнис Вести - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи: Јас не стравувам многу дали ќе влеземе во рецесија

Фокус - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Н.Македонија - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува инфлација од 10 до 11 проценти на крајот на годинава

Слободен Печат - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите, на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

ЦЕЛАТА СТРУЈА НА РЕГУЛИРАНИОТ ПАЗАР ЌЕ БИДЕ ОД ДОМАШНИ ИЗВОРИ Битиќи вели дека инфлацијата годинава нема да надмине 11 ...

+инфо - 22.09.2022

Ние ако се одржиме на проекциите, а мислам дека на крај на годината просекот во цела година ќе биде отприлика 10 до 11 отсто инфлација во една од најтешките години со низа на кризи. Сметам дека тоа е доста добра стапка на инфлација, и да кажеме, ...

Влегувањето во рецесија не е најстрашното што може да се случи, важно е одлуките што се носат да имаат ефект, смета ...

360 степени - 22.09.2022

Како земја сме се справиле и со потешки ситуации, ќе се справиме и од излегување од рецесија, а особено сме покажале дека економијата е доволно флексибилна за да се справи со сето тоа ако има добар партнер во Владата, вели вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти

4NEWS - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Вечер Прес - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11 отсто

Република - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува инфлација од 10 до 11 проценти на крајот на годинава

24Инфо - 22.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

БИТИЌИ: Мислам дека просекот на инфлацијата годинава ќе биде 10 до 11 отсто, сме се справиле и со потешки ситуации ќе ...

Денешен - 23.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...

Битиќи очекува просечна годишна инфлација од 10 до 11%

MakPress - 23.09.2022

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи смета дека доколку се одржиме на проекциите на крај на годината просечната годишна инфлација ќе биде 10 до 11 проценти. Тој вечерва во гостување на ТВ Телма рече дека во период на криза дури и ...