TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рекорд: Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

PressingTV - 15.05.2019

Една од легендарните слики на пластови сено на францускиот импресионист Клод Моне достигна рекордни 110,7 милиони долари на аукција во „Сотеби“ во Њујорк. Моне (1840-1926) серијата стогови сено „Les meules“ составена од 25 платна ги насликал ...

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Макфакс - 15.05.2019

Слика од Клод Моне е продадена за 110.7 милиони долари, што е светски рекорд за продадено дело на францускиот уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот ...

Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

1tv - 15.05.2019

Слика на Клод Моне е купена за 110,7 милиони долари што е нов светски рекорд за делото на францускиот уметник. Моне го завршил делото во 1890 година како дел од неговата серија Haystacks, што го прикажува руралниот живот во близина на неговиот дом ...