TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филипче: Од зимава, гинекологија Чаир веќе нема да загадува, ќе се грее на гас

Frontline - 30.06.2020

Со години наназад, стариот котел беше загадувач во градот Скопје. И во услови на пандемија со ковид-19 не застануваме за подобрување на условите во сите јавно-здравствени установи, напиша Филипче.

Гинекологија Чаир од претстојнава зима ќе се загрева на гас

Вечер Прес - 30.06.2020

Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир се гасифицира. Стариот котел за парно греење кој се загреваше на мазут се отстранува и се монтира новиот котел и потребните приклучоци за загревање на ова родилиште на гас.

Филипче: Започна гасификација на котелот за парно греење во гинекологија Чаир

Локално - 30.06.2020

Во Специјалната болница по гинекологија и акушерство Мајка Тереза во Чаир почнавме гасификација на котелот за парно греење, напиша на својот Фејсбук профил министерот за здравство Венко Филипче.

Гинекологија Чаир од зимава нема да загадува, Почна гасификацијата на болницата

Сакам да кажам - 29.06.2020

Почна гасификацијата на Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир. Деновиве во болницата се поставува нов котел за греење и потребните приклучоци и цевки за загревање на објекот на гас.