TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе има ли мнозинство за избор на Зибери за омбудсман?

360 степени - 25.01.2021

Позицијата народен правобраните е испразнета подолго од еден месец, откако Иџет Мемети, неколку дена пред истекот на неговиот втор мандат беше „прекомандуван“ во член на Советот на обвинители Две седмици по „номинацијата“ на Насер Зибери за народен ...

Предлог-одлуката за избор на Насер Зибери за нов народен правобранител на собраниска седница

Академик - 25.01.2021

На дневен ред на денешната собраниска седница е предлог-одлуката за избор на народен правобранител . Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата за нов народен правобранител го предлага Насер Зибери.

Несуден премиер, поранешен новинар и нотар: Кој е Насер Зибери, предложен за народен правобранител

Фактор - 25.01.2021

Не му успеа да стане првиот албански премиер во Македонија, но ќе успее да биде народен правобранител. Иако изборот во Собрание станува се понеизвесен денеска и покрај тоа што точката е на дневен ред, ова столче сега е резрвирано за Насер Зибери.

Собранието треба да расправа за изборот на народен правобранител

Н.Македонија - 25.01.2021

Предлог-одлуката за избор на народен правобранител е на дневен ред на 32-та седница на Собранието која треба да се одржи денеска. Насер Зибери е предложен за народен правобранител. Неизвесно е дали собранието ќе има кворум, бидејќи владејачките ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Бизнис Вести - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Изборот на Зибери за правобранител на дневен ред во Собранието, кворумот е се понеизвесен

Локално - 25.01.2021

Изборот за нов Народен правобранител е денес на дневен ред на 32. собраниска седница. За нов правобранител е предложен Насер Зибери, но се уште е неизвесно денешното негово гласање, поради фактот дека владејачкото мнозинство има болни од Ковид 19 во ...

Седница во Собранието – ќе се избира народен правобранител, се менува Законот за јавни набавки за да може да се набават ...

Акцент - 25.01.2021

Денес од 11 часот во Собранието на Република Македонија ќе се одржи 32 та седница. На дневниот ред на оваа седница се ставени 48 точки. Како прва точка од дневниот ред ќе биде Предлог на одлука за избор на Народен правобранител со која Насер Зибери ...

Собраниска расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Курир - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Опсервер - 25.01.2021

– Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Независен - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието ќе расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Слободен Печат - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

ММС - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

24Инфо - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Frontline - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Press24 - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Фокус - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Сител - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Ќе има ли кворум за избор на нов народен правобранител?

+инфо - 25.01.2021

Насер Зибери беше предложен за народен правобранител од страна на ДУИ, но против неговата кандидатура застана пратеничката група на Алијанса на Албанците и Алтернатива. Собранието денеска треба да ја започне 32.

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

24 Вести - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието избира Народен правобранител

Алсат-М - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

Канал5 - 25.01.2021

Насер Зибери беше предложен за народен правобранител од страна на ДУИ. Собранието денеска треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител. неизвесно е дали денеска собранието ќе има кворум за работа, имајќи предвид дека ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

iPortal - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...

Изборот на Насер Зибери за народен правобранител на собраниска седница, ако има кворум

МКД - 25.01.2021

Предлог одлуката за изборот на Насер Зибери за народен правобранител е на дневен ред на денешната собраниска седница, но неизвесно е дали ќе има кворум за работа бидејќи владејачките партии во моментов немаат мнозинство поради отсуство на пратеници ...

Кандидатот за прв Албанец премиер ќе стане народен правобранител

Expres - 25.01.2021

Собранието денеска треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител. Насер Зибери беше предложен за народен правобранител од страна на ДУИ, но против неговата кандидатура застана пратеничката група на Алијанса на Албанците и ...

Изборот на Зибери на дневен ред на седница на Собрание

PressingTV - 25.01.2021

Две седмици по „номинацијата“ на Насер Зибери за народен правобранител, Собранието ќе се обиде денеска да ја пополни оваа позиција која е празна подолго од еден месец, пишува 360 степени .

Изборот на Насер Зибери за народен правобранител на собраниска седница

Вечер Прес - 25.01.2021

Предлог одлуката за изборот на Насер Зибери за народен правобранител е на дневен ред на денешната собраниска седница, но неизвесно е дали ќе има кворум за работа бидејќи владејачките партии во моментов немаат мнозинство поради отсуство на пратеници ...

Собранието треба да расправа за избор на Насер Зибери за народен правобранител

MakPress - 25.01.2021

Собранието денеска треба да ја започне 32. седница на која на дневен ред е Предлог одлуката за избор на Народен правобранител. За народен правобранител е предложен Насер Зибери. Неизвесно е дали денеска Собранието ќе има кворум за работа, имајќи ...