TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жителите од населба Бараки се жалат на намален притисок на водата, од ЈП Водовод велат се работи на нормализирање на ...

OhridNews - 10.07.2024

На температура над 30 степени жителите на охридската населба Бараки се соочуваат со недостиг на вода за пиење. Се жалат дека деновиве имаат намален притисок на водата од градската водоводна мрежа.

Водата е со намален пристисок во повисоките населби и зградите во Битола, од „Водовод“ велат дека е од зголемената ...

Сакам да кажам - 09.07.2024

Во најтоплите денови од летото, повисоките населби и згради од Битола имаат вода со намален пристсок. Директорот на Јавното претпијатие „Водовод“ Андреј Гинов, вели дека состојбата е последица на зголемената потрошувачка на вода која достигна до 550 ...

Полнат шишиња за пиење и кофи за тоалет – дел од битолчани жедни покрај вода, чешмите со намален притисок навечер

Телма - 09.07.2024

Дел од битолчани, деновиве на екстремно високи температури, останаа жедни покрај вода. Со намален притисок во вечерните часови, се соочуваат жителите во зградите во централното градско подрачје и во повисоките зони од градот, а целосно без вода и по ...

Зголемена потрошувачката на вода, надлежните апелираат да се користи рационално

Kumanovo News - 09.07.2024

Значително е зголемената потрошувачката на вода во Куманово поради жештините. Од Филтер станицата на ЈП „Водовод“ велат дека засега се испорачуваат доволни количина на вода од 380 литри во секунда, но се случува во попладневните и вечерни часови да ...

ЈКП Водовод Битола апелира да не се користи питката вода за наводнување на поголеми површини

ТВ21 - 08.07.2024

На својот фејсбук профил ЈКП Водовод Битола ги известува граѓаните на Општина Битола дека поради енормната потрошувачка на вода, доаѓа до намалување на протокот на вода за пиење во повисоките места во градот.

„Водовод“ во контрола на неправилности и злоупотреба на питката вода

Тера - 08.07.2024

Од јавното претпријатие „Водовод“ вечерва соопштија дека по денешната контрола за нектролирано користење на питката вода за наводнување, спроведена од страна на екипите на ЈКП Водовод Битола, утрврдени беа повеќе неправилности и злоупотреби на ...

Апел за рационално користење на водата за пиење

Тера - 08.07.2024

Јавното претпријатие „Водовод“ Битола ги известува граѓаните на Општина Битола дека поради енормната потрошувачка на вода, доаѓа до намалување на протокот на вода за пиење во повисоките места во градот.