TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жбoгaр: Интернетот стана начин на живот, но тоа само по себе носи ширење лажни вести

Слободен Печат - 14.11.2019

Ова се заклучоците на дводневната конференција „Денови на медиумска писменост 2019" што се одржува во Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ). Демократските општества денес се на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести.

СДСМ и нивните портали фатени во лага и ширење лажни вести

Курир - 14.11.2019

Предмалку во Собранието на Република Македонија, координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски, остро реагираше на ширењето и продуцирањето на лажни вести од страна на социјалните мрежи и на одредени портали дека пратениците на ...

Граѓаните да се едуцираат за да ги препознаат лажните вести

OhridNews - 13.11.2019

Со поголема едукација и медиумска писменост граѓаните да ги препознаат лажните вести, е целта на проектот „Гледај, читај, счушај и мисли со своја глава-Едукација за медиумска писменост“ што денес беше промовиран во Охрид.

Македонците сметаат дека лажните вести се шират заради политички цели

Нетпрес - 14.11.2019

Демократските општества денес се на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести. Оттука најголемиот предизвик за општествата е како да се справат со злоупотребите, без притоа да ја загрозат слободата на изразување.

Жбогар: Демократските општества на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести

Канал5 - 14.11.2019

Демократските општества денес се на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести. Оттука најголемиот предизвик за општествата е како да се справат со злоупотребите, без притоа да ја загрозат слободата на изразување.

Демократските општества на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести

Либертас - 14.11.2019

Демократските општества денес се на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести. Оттука најголемиот предизвик за општествата е како да се справат со злоупотребите, без притоа да ја загрозат слободата на изразување.

Демократските општества на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести

Опсервер - 14.11.2019

Демократските општества денес се на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести. Оттука најголемиот предизвик за општествата е како да се справат со злоупотребите, без притоа да ја загрозат слободата на изразување.

Демократските општества на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести

CivilMedia - 14.11.2019

Демократските општества денес се на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести. Оттука најголемиот предизвик за општествата е како да се справат со злоупотребите, без притоа да ја загрозат слободата на изразување.

Жбогар: Демократските општества на удар од злоупотреба на лажни вести

Локално - 14.11.2019

Општествата треба да најадат начин како да се справат со злоупотреба на податоци и лажни вести, без притоа да ја загрозат слободата на изразување, истакна Евроамбасадорот Самуел Жбогар на денешната конференција „Денови на медиумска писменост 2019“.

Демократските општества на удар од злоупотреба на лажни вести

iPortal - 14.11.2019

Општествата треба да најадат начин како да се справат со злоупотреба на податоци и лажни вести, без притоа да ја загрозат слободата на изразување, истакна Евроамбасадорот Самуел Жбогар на денешната конференција „Денови на медиумска писменост 2019“.

Демократијата пред предизвик како да се справи со злопотребата на податоците и лажните вести

MakPress - 14.11.2019

Демократските општества денес се на удар од злоупотреба на податоци и лажни вести. Оттука најголемиот предизвик за општествата е како да се справат со злоупотребите, без притоа да ја загрозат слободата на изразување.