TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Русите употребија вето на резолуција во ОН, Кинезите и Индијците воздржани

МКД - 30.09.2022

Русија денес употреби вето за да спречи усвојување на резолуција на Советот за безбедност со која се осудува анексијата на четирите украински региони, додека Кина и уште три држави членки беа воздржани.

Русија стави вето на резолуцијата на Советот за безбедност на ОН со која се осудува анексијата во Украина

Вечер Прес - 30.09.2022

Русија во петокот употреби вето да го спречи усвојувањето на резолуцијата на Советот за безбедност со која се осудува анексијата на четири украински региони, додека Кина и уште три земји беа воздржани.

Резолуцијата на Албанија и САД во Советот за безбедност, Русија стави вето

Во Центар - 30.09.2022

Русија стави вето на резолуцијата на Советот за безбедност на Обединетите нации со која се осудуваат нелегалните референдуми, поддржани од Москва, за анексијата на териториите окупирани од Украина.

Русија стави вето во Советот за безбедност на резолуција која ја осудува анексијата

Независен - 30.09.2022

Русија во петокот стави вето на резолуцијата во Советот за безбедност на Обединетите нации со која би се осудила тврдената руска анексија на четири украински региони по таканаречените референдуми за приклучување кон Руската Федерација.

Русија стави вето на резолуцијата што ја осудува нејзината анексија на украинските региони – Кина, Индија и Бразил ...

Слободен Печат - 30.09.2022

Русија денеска стави вето на резолуцијата во Советот за безбедност на Обединетите нации со која требаше да се осуди руската анексија на четирите украински региони, по референдумите за отцепување од Украина и приклучување кон Руската Федерација.