TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откажувањето на посетите од кинеските туристи поради корона вирусот нема да предизвика големи загуби

Сител - 18.02.2020

Туризмот во земјава нема да претрпи големи загуби од откажаните посети на кинеските туристи поради корона-вирусот, смета директорот на Агенцијата за поодршка и промоција на туризмот. Според него, ваквата состојба повеќе ќе ги погоди другите ...

Корона вирусот ги сопре кинеските туристи да ја посетат Македонија

Вечер - 18.02.2020

И покрај тоа што бројот на кинески туристи во Македонија е многу помал во однос на земјите во регионот, сепак нашата економија трпи големи загуби. Минатата година нашата земја ја посетиле вкупно 13.635 кинески туристи кои оствариле 18.121 ноќевања.

Земјава преку фото албум на јутјуб, фејсбук и инстаграм, Јаневски очекува нов модел на субвенционирање

Frontline - 18.02.2020

Станува збор за фото албум што ќе се креира во текот на целата година и во кој може да учествува секој. Фотографии од најразлични места, предели, традиционални настани и манифестации, луѓе, храна и историја ќе се поставуваат на веб страницата на ...

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Сител - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Како до повеќе домашни туристи?

Н.Македонија - 17.02.2020

Субвенции за поддршка на домашните туристи, подобрување на инфраструктурата, креирање урбанистички планови насочени кон поддршка на туристичката дејност, но и други предуслови се неопходни за поттик за насочување на домашните туристи кон дестинации ...

Коронавирусот нема влијание врз македонскиот туризам

А1 On - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Опсервер - 18.02.2020

– Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот и кинеските посетители нема да влијаат на туризмот во Македонија

Република - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Frontline - 18.02.2020

Според Јаневски, нашите тур-оператори и сместувачки капацитети засега сé уште не ги откажуваат турите во кои има и кинески туристи, иако тоа е веќе случај со некои од државите на Балканот и во Европа.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Канал5 - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Јаневски: Македонскиот туризам е имун на коронавирусот

Денешен - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Денар - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7,000 – 10,000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Директорот на Агенцијата за поддрѓка и промоција на турзмот: Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Press24 - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Локално - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Либертас - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Коронавирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Слободен Печат - 18.02.2020

Според Јаневски, нашите тур-оператори и сместувачки капацитети засега сé уште не ги откажуваат турите во кои има и кинески туристи, иако тоа е веќе случај со некои од државите на Балканот и во Европа.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

Фокус - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

ММС - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Корона вирусот нема влијание врз македонскиот туризам

iPortal - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Земјава преку фото албум на јутјуб, фејсбук и инстаграм, Јаневски очекува нов модел на субвенционирање

А1 On - 18.02.2020

Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски денеска ја најави новата алатка со која македонските ...

Нова ера на туризам: Преку социјални мрежи ќе привлекуваме туристи

+инфо - 18.02.2020

Целта на овој проект, за кој се издвоени 100.000 денари, е земјава да добие поголема видливост и да се привлече поголема публика која ќе помогне за дополнително категоризирање на туристичките содржини, продукти и дестинации.

Земјава преку фото албум на јутјуб, фејсбук и инстаграм, Јаневски очекува нов модел на субвенционирање

Фокус - 18.02.2020

Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски денеска ја најави новата алатка со која македонските ...

Земјава преку фото албум на ЈуТјуб, Фејсбук и Инстаграм, Јаневски очекува нов модел на субвенционирање

Сител - 18.02.2020

Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски денеска ја најави новата алатка со која македонските ...

Земјава преку фото албум на јутјуб, фејсбук и инстаграм, Јаневски очекува нов модел на субвенционирање

Либертас - 18.02.2020

Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски денеска ја најави новата алатка со која македонските ...

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден поради корона вирусот

MakPress - 18.02.2020

Македонскиот туризам нема да биде значително погоден од негативениот ефект што го предизвика корона вирусот. Во земјава годишно доаѓаат по околу 7000 – 10000 кинески туристи, најчесто како дел од регионалните тури.

Земјава преку фото албум на јутјуб, фејсбук и инстаграм, Јаневски очекува нов модел на субвенционирање

24Инфо - 18.02.2020

– Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски денеска ја најави новата алатка со која македонските ...

Земјава преку фото албум на јутјуб, фејсбук и инстаграм, Јаневски очекува нов модел на субвенционирање

iPortal - 18.02.2020

Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски денеска ја најави новата алатка со која македонските ...

Македонија преку јутјуб, фејсбук и инстаграм ќе привлекува туристи

MakPress - 18.02.2020

Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски денеска ја најави новата алатка со која македонските ...

Откажувањето на посетите од кинеските туристи поради корона вирусот нема да предизвика големи загуби

4NEWS - 18.02.2020

Туризмот во земјава нема да претрпи големи загуби од откажаните посети на кинеските туристи поради корона-вирусот, смета директорот на Агенцијата за поодршка и промоција на туризмот. Според него, ваквата состојба повеќе ќе ги погоди другите ...