TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Избегнете ги грешките при перење на алиштата

Н.Македонија - 09.11.2019

На многумина перењето алишта им е обврска што со задоволство би ја избегнале. Иако на прв поглед изгледа како доста едноставна активност, која не може да подлежи на грешки, сепак самиот процес на перење има свои трикови што треба да ги примените.

Кога ги перете овие материјали не користете омекнувач, алиштата така се уништуваат

Скопје24 - 08.11.2019

Најголем дел од луѓето не ја прескокнуваат употребата на омекнувачот за време на перењето алишта, но интересно е што кај некои материјали тоа може да предизвика контра ефект. Станува збор за ткаенини со посебни својства чија функција може да биде ...

На која облека не смеете да ставате омекнувач?

Кајгана - 07.11.2019

Сите сакаме облеката да ни биде пријатна на допир и убаво да мириса, но омекнувачите за алишта не се погодни за секаков тип на ткаенини. Следен пат кога ќе перете алишта, направете внимателна селекција и за оние парчиња за кои не се додава ...