TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СЗО и гејминг индустријата преку видеоигри против ширење на коронавирусот

Радио МОФ - 30.03.2020

Светската здравствена организација (СЗО) заедно со претставници од гејминг индустријата покренаа кампања #PlayApartTogether (#ИграјтеОдвоеноЗаедно), со цел луѓето кои се забавуваат играјќи видеоигри да ги следат препораките за социјална дистанца и ...

СЗО препорачува играње видео игри во текот на пандемијата

USB - 30.03.2020

Препорачан третман во социјалната изолација во текот на каранатинот – така Светската здравствена организација гледа на играњето видео игри. Барем во овој момент, додека сме во целосната фаза на пандемија.

Рецензија СЗО: Играјте видео игри и спречете ширење на корона вирусот

Телефони.мк - 29.03.2020

Светската здравствена организација заедно со гејминг индустријата започна голема кампања со цел да порача дека се препорачува да се играат видео игри додека милиони луѓе се затворени дома во самоизолација со цел да ги почитуваат препораките за ...

Пандемијата и гејмингот: Милиони нови гејмери низ целиот свет

Frontline - 29.03.2020

Додека пандемијата на коронавирусот ги принудува компаниите да ги затворат своите канцеларии низ целиот свет и сѐ повеќе држави воведуваат строги мерки за заштита и вонредна состојба, гејминг индустријата бележи невиден пораст.

#PlayApartTogether: Со игри против ширење на коронавирусот – акција во која се вклучи и СЗО

Таратур - 30.03.2020

Соработката помеѓу Светската здравствена организација (СЗО) и претставници од „гејминг“ индустријата резултираше со кампањата #PlayApartTogether (#ИграјтеОдвоеноЗаедно). Кампањата има за цел да ги мотивира луѓето кои се забавуваат активно играјќи ...