TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нуредини: Мора да се најде решение за отпадот во ОХИС

Телма - 20.11.2019

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини вели дека сака да најде решение за чистење на отпадот во кругот на поранешната фабрика ОХИС. Во вечерашното гостување на Топ Тема Нуредини рече дека токму поради тоа побарал помош од ...

Нуредини: Стечајниот управник на Охис го дал тендерот на фирмата за изнесување на отпадот

Локално - 20.11.2019

Извештајот од истекнувањето на метил-акрилатот во Охис треба да се добие во секој момент. Го разгледуваме случајот темелно и сакаме точно да знаеме што се случило, вентилот бил многу стар.

Поранешните вработени во Охис се сомневаат дека хемикалиите не се уништуваат туку се препродаваат

Алфа - 19.11.2019

Се сомневаме дека хемикалиите кои се останати во Охис не се уништуваат туку се препакуваат и се препродаваат, обвинија денеска поранешните вработени во фабриката. Велат имаат и фотографии како доказ и бараат средби со надлежните од фабриката со ...

Граѓаните не забораваат: Се бара одговорност и акција за „Охис“

еМагазин - 19.11.2019

Поминаа 10 дена од истекувањето на некоја недефинирана хемиска материја во кругот на фабриката Охис, и сè уште не се знае што истекло таа вечер, зошто сигурно печење во очи и грло не било од вода, ниту па од метил акрилат кој испарил пред април ...

Поранешните вработени во Охис се сомневаат дека хемикалиите не се уништуваат туку се препродаваат

Курир - 19.11.2019

Се сомневаме дека хемикалиите кои се останати во Охис не се уништуваат туку се препакуваат и се препродаваат, обвинија денеска поранешните вработени во фабриката. Велат имаат и фотографии како доказ и бараат средби со надлежните од фабриката со ...

Поранешните вработени во Охис се сомневаат дека хемикалиите не се уништуваат туку се препродаваат

Нетпрес - 19.11.2019

Се сомневаме дека хемикалиите кои се останати во Охис не се уништуваат туку се препакуваат и се препродаваат, обвинија денеска поранешните вработени во фабриката. Велат имаат и фотографии како доказ и бараат средби со надлежните од фабриката со ...

Видео: Поранешните вработени во Охис се сомневаат дека хемикалиите не се уништуваат туку се препродаваат

Точка - 19.11.2019

Се сомневаме дека хемикалиите кои се останати во Охис не се уништуваат туку се препакуваат и се препродаваат, обвинија денеска поранешните вработени во фабриката. Велат имаат и фотографии како доказ и бараат средби со надлежните од фабриката со ...

Поранешните вработени во Охис се сомневаат дека хемикалиите не се уништуваат туку се препродаваат

Скопје инфо - 20.11.2019

Се сомневаме дека хемикалиите кои се останати во Охис не се уништуваат туку се препакуваат и се препродаваат, обвинија денеска поранешните вработени во фабриката. Велат имаат и фотографии како доказ и бараат средби со надлежните од фабриката со ...

Нуредини: Се разгледува тендерот за фирмата која требаше да го исчисти отпадот од Охис

iPortal - 20.11.2019

Извештајот од истекнувањето на метил-акрилатот во Охис треба да се добие во секој момент. Го разгледуваме случајот темелно и сакаме точно да знаеме што се случило, вентилот бил многу стар.

Нуредини: Ваквите места, како Охис кои претставуваат опасност за граѓаните треба да бидат запечатени и исчистени

Press24 - 20.11.2019

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини вели дека сака да најде решение за чистење на отпадот во кругот на поранешната фабрика ОХИС. Во вечерашното гостување на Топ Тема Нуредини рече дека токму поради тоа побарал помош од ...