TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Античка гробница на Маите пронајдена во Мексико додека напредува проектот за туристичка железница

Во Центар - 26.09.2023

Мексиканските археолози откопаа богато украсено човечко тело во гроб кој би можел да биде стар повеќе од 1.000 години, во област каде што работниците ја завршуваа изградбата на голем туристички железнички проект, националниот институт за антиквитети ...

Археолози во Мексико откриле древен гроб на Маите со човечки останки

Слободен Печат - 26.09.2023

Мексиканските археолози откопале богато украсени човечки скелетни остатоци во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде работниците ја привршувале изградбата на голем туристички железнички проект, соопшти во понеделникот националниот ...

Древен гроб на Маите пронајден во текот на изградба на железница во Мексико

Макфакс - 26.09.2023

Мексиканските археолози откопаа богато украсени остатоци од човечки скелет во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде работниците ја завршуваат изградбата на голем туристички железнички проект, соопшти во понеделникот Националниот ...

Древен гроб на Маите пронајден во текот на изградба на железница во Мексико

Опсервер - 26.09.2023

Мексиканските археолози откопаа богато украсени остатоци од човечки скелет во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде работниците ја завршуваат изградбата на голем туристички железнички проект, соопшти во понеделникот Националниот ...

Древен гроб на Маите пронајден во текот на изградба на железница во Мексико

Точка - 26.09.2023

Мексиканските археолози откопаа богато украсени остатоци од човечки скелет во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде работниците ја завршуваат изградбата на голем туристички железнички проект, соопшти во понеделникот Националниот ...

Копаа за железница, најдоа гробница на Маите со човечки останки

Кајгана - 26.09.2023

Мексикански археолози откопаа богато украсени човечки скелетни останки во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде работниците ја завршуваат изградбата на голем туристички железнички проект, соопшти во понеделникот националниот ...

Древен гроб на Маите пронајден во текот на изградба на железница

Фактор - 26.09.2023

Мексиканските археолози откопаа богато украсени остатоци од човечки скелет во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде што работниците ја завршуваат изградбата на голем туристички железнички проект, соопшти во понеделникот Националниот ...

Во Мексико за време на изградбата на пругата е пронајден древен гроб на Маите

ТВ21 - 27.09.2023

Мексиканските археолози откопаа богато украсени човечки скелетни остатоци во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде работниците ја завршуваат изградбата на голем туристички железнички проект, објави Националниот институт за ...

Во Мексико за време на изградбата на пругата е пронајден древен гроб на Маите

Zoom - 27.09.2023

реклама Мексиканските археолози откопаа богато украсени човечки скелетни остатоци во гробница стара повеќе од илјада години, во област каде работниците ја завршуваат изградбата на голем туристички железнички проект, објави Националниот институт за ...