TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

COVID-19 е опасен за мозокот дури и по оздравувањето

Кајгана - 27.01.2021

Во првите шест месеци откако прележале COVID-19, на еден од осум пациенти за првпат му се дијагностицира психијатриско или невролошко нарушување, како што е мозочен удар, акутно крварење во черепот или мозокот, деменција...

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

USB - 27.01.2021

Во првите шест месеци откако прележале Ковид-19 кај едно од осум лица прв пат се дијагностицира некој психијатриски или невролошки проблем, како мозочен удар, акутно крварење во главата или мозокот, деменција… Анализата која ја предводеше Макс Такет ...

Еден од осум пациенти кои прележале ковид-19 може да добие мозочен удар или акутно крварење во главата

Република - 27.01.2021

Во првите шест месеци откако прележале Ковид-19 кај едно од осум лица прв пат се дијагностицира некој психијатриски или невролошки проблем, како мозочен удар, акутно крварење во главата или мозокот, деменција… Анализата која ја предводел Макс Такет ...

Еден од осум пациенти кои прележале ковид-19 може да добие мозочен удар или акутно крварење во главата

Скопје инфо - 27.01.2021

Во првите шест месеци откако прележале Ковид-19 кај едно од осум лица прв пат се дијагностицира некој психијатриски или невролошки проблем, како мозочен удар, акутно крварење во главата или мозокот, деменција… Анализата која ја предводел Макс Такет ...

Ковид-19 опасен за мозокот и по оздравувањето

Независен - 26.01.2021

Во првите шест месеци откако прележале Ковид-19 кај едно од осум лица прв пат се дијагностицира некој психијатриски или невролошки проблем, како мозочен удар, акутно крватрење во главата или мозокот, деменција… Анализата која ја предводел Макс Такет ...

Ковид-19 е опасен за мозокот и по оздравувањето

+инфо - 26.01.2021

Во првите шест месеци откако прележале ковид-19 кај едно од осум лица првпат се дијагностицира некое психијатриско или невролошко пореметување, како мозочен удар, акутно крварење во мозокот, деменција.

Ковид-19 поврзан со ризик од ментални болести и мозочни нарушувања

Frontline - 26.01.2021

На едно од осум лица кои имале Ковид-19, им е дијагностицирана првата психијатриска или невролошка болест во рок од шест месеци по позитивниот тест за вирусот, сугерира новата анализа. Додавајќи голем број докази што го потенцираат зголемениот број ...

КАКО КОРОНАТА ВЛИЈАНИЕ НА МОЗОКОТ: Една третина од луѓето што прележале Ковид-19 имаат сериозни последици!

Локално - 26.01.2021

Во првите шест месеци по прележувањето на Ковид-19, кај едно од осум лица за првпат се дијагностицира психијатриско или невролошко нарушување, како што се мозочен удар, акутно крварење во черепот или мозокот, деменција… Анализата предводена од Макс ...