TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарите во Македонија сметаат дека нивното впишување во Уставот не е добро решение

Сител - 22.01.2022

Промената на македонскиот Устав и вметнувањето на бугарите во него во моментов не е решение за спорот помеѓу двете држави, смета претседателот на бугарскиот културен клуб Лазар Младенов. Според него овие барања доаѓат од истите центри кои ги ...

Впишувањето на Бугарите во Уставот е штетно колку и ветото, вели Младенов од БКК – Скопје

360 степени - 22.01.2022

Вклучувањето на Бугарите во Уставот на Северна Македонија може да го реши спорот меѓу двете земји, колку што може и ветото на преговорите со Европската унија. Со таков чекор, ќе се создаде нова поделба по национални линии, која никому не му е ...

Впишувањето на Бугарите во Уставот е штетно колку и ветото, вели Младенов од БКК – Скопје

Алсат-М - 22.01.2022

Вклучувањето на Бугарите во Уставот на Северна Македонија може да го реши спорот меѓу двете земји, колку што може и ветото на преговорите со Европската унија. Со таков чекор, ќе се создаде нова поделба по национални линии, која никому не му е ...

Лазар Младенов вели дека впишувањето на Бугарите во Уставот ќе донесе поделби

Фактор - 22.01.2022

Впишувањето на Бугарите во Уставот е штетно колку и ветото. Ова го тврди основачот и претседателот на Бугарскиот културен клуб – Скопје, Лазар Младенов за Дневник.бг . Тој прашува дали политичарите во Софија се сигурни дека опозицијата во ...

Лазар Младенов вели дека впишувањето на Бугарите во Уставот ќе донесе поделби

Република - 22.01.2022

Впишувањето на Бугарите во Уставот е штетно колку и ветото. Ова го тврди основачот и претседателот на Бугарскиот културен клуб – Скопје, Лазар Младенов за Дневник.бг. Тој прашува дали политичарите во Софија се сигурни дека опозицијата во Македонија, ...

Лазар Младенов вели дека впишувањето на Бугарите во Уставот ќе донесе поделби

Lider - 22.01.2022

Впишувањето на Бугарите во Уставот е штетно колку и ветото. Ова го тврди основачот и претседателот на Бугарскиот културен клуб – Скопје, Лазар Младенов за Дневник.бг. Тој прашува дали политичарите во Софија се сигурни дека опозицијата во Македонија, ...