TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворена нова производствена линија во „Ксенос“ во Демир Хисар

Тера - 14.06.2018

Во присуство на министерот за земјоделие Љупчо Николовски денес во фабриката „Ксенос“ во општина Демир Хисар беше пуштена во употреба нова производсвена линија за замрзнување на 2 тони свежи вишни на час.

(ВИДЕО) Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на финансиските средства од ИПАРД фондовите

А1 On - 14.06.2018

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска присуствуваше на отворањето на новата производствена линија за мрзнење на овошје и зеленчук на фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Ксенос“, во Демир Хисар.

Климатските промени ги зголемија трошоците за производтсво

Сител - 13.06.2018

Градот минатата недела уништи 70% од лозовите насади во неготинскиот регион. Да имаа земјоделците заштитни мрежи, штетите немаше да бидат толкави. Ваква мрежа за еден хектар лозов насад чини 12.000 евра.

Во државните резерви ќе завршат 12.000 тони пченица, наскоро тендер

+инфо - 13.06.2018

Годинава се очекува поголемо производство од лани или околу 300.000 тони пченица, со просечни приноси од 3.000 до 4.000 тони по хектар. Агенцијата за стокови од следната недела да ја започне постапката за објавување на јавен оглас за откуп на ...

Комитетот за земјоделство и безбедност на храна: Од оваа година повисоки субвенции за предадено овошје во ...

Бриф - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, ...

НФФ: На земјоделците не им е тешко да произведат, туку да продадат

Вечер - 13.06.2018

Земјоделците имаат проблем со пласманот на речиси сите земјоделски култури. Ако не се преземат подрастични чекори и не се зачува земјоделство во иднина ќе нема кој да произведува храна Земјоделците бараат во Националната програма за рурален развој ...

Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на средства од ИПАРД фондовите ВИДЕО

+инфо - 14.06.2018

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска присуствуваше на отворањето на новата производствена линија за мрзнење на овошје и зеленчук на фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Ксенос“, во Демир Хисар.

Повисоки субвенции за предадено овошје во преработувачки капацитети

А1 On - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, ...

(ВИДЕО) Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на финансиските средства од ИПАРД фондовите

Бриф - 14.06.2018

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска присуствуваше на отворањето на новата производствена линија за мрзнење на овошје и зеленчук на фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Ксенос“, во Демир Хисар.

Од годинава повисоки субвенции за предадено овошје во преработувачки капацитети

iPortal - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, ...

Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на финансиските средства од ИПАРД фондовите

Слободен Печат - 14.06.2018

Во фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Ксенос“ во Демир Хисар денеска е отворена нова производна линија за мрзнење овошје и зеленчук, со кофинансирање од ИПАРД 2 програмата. Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ...

Комитетот за земјоделство и безбедност на храна: Од оваа година повисоки субвенции за предадено овошје во ...

Бизнис Вести - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, ...

Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на финансиските средства од ИПАРД фондовите

Press24 - 14.06.2018

Во фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Ксенос“ во Демир Хисар денеска е отворена нова производна линија за мрзнење овошје и зеленчук, со кофинансирање од ИПАРД 2 програмата. Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ...

Агенцијата за стоковни резерви ќе откупи 12.000 тони домашна пченица

МКД - 14.06.2018

Агенцијата за стоковни резерви од следната недела да ја почне постапката за објавување јавен оглас за откуп на домашна пченица за потребите на резервите, во количина од 12.000 домашна пченица.

Николовски: Поттикнуваме поголема искористеност на финансиските средства од ИПАРД фондовите

iPortal - 14.06.2018

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска присуствуваше на отворањето на новата производствена линија за мрзнење на овошје и зеленчук на фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Ксенос“, во Демир Хисар.