TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владиката Партениј сослужуваше на Литургија на гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија

Канал5 - 24.09.2022

На гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија, беше одржана Литургија на која игуменот на Бигорски манастир, епископ Антаниски г. Партениј, сослужуваше со Митрополитот г. Јоаким, игумен на нејзиниот сечесен Паметник во Гетсиманија.

(Фото) Литургија на македонскиот епископ Антаниски Партениј и на Гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија

еМагазин - 24.09.2022

Денеска на Гробот на Онаа Која Го роди Испразнителот на гробовите човечки, нашиот возљубен Старец, Епископот Антаниски г. сослужуваше со Митрополитот г. , на преубавата Литургија, која ги вознесуваше нашите души во благодатните прегратки на Царицата ...

(Фото) Историско сослужение на Голгота во Ерусалим на епископ Антаниски, Партениј со дел од Бигорското братство

еМагазин - 23.09.2022

Старецот Епископ со дел од Братството, веќе неколку дена се наоѓа на свештено поклонение во „Градот на Великиот Цар и Бог наш“ – Ерусалим, објавија од Бигорски манастир. „Вчера тој го посети Блаженејшиот Патријарх, пренесувајќи му го писмениот ...

Епископот г. Партениј сослужуваше на литургија во „Храмот на Воскресението” на Голгота во Ерусалим

24Инфо - 23.09.2022

Со благослов на архиепископот г. г. Стефан и на митрополитот дебарско-кичевски г. Тимотеј, игуменот на Бигорскиот манастир, епископот антаниски г. Партениј, со дел од своето братство, деновиве се наоѓа во Светата Земја на поклоничко патување, при ...

Епископот г. Партениј сослужуваше на литургија во „Храмот на Воскресението“ на Голгота во Ерусалим

MakPress - 23.09.2022

Со благослов на архиепископот г. г. Стефан и на митрополитот дебарско-кичевски г. Тимотеј, игуменот на Бигорскиот манастир, епископот антаниски г. Партениј, со дел од своето братство, деновиве се наоѓа во Светата Земја на поклоничко патување, при ...

Епископот г. Партениј сослужуваше на литургија во „Храмот на Воскресението“ на Голгота во Ерусалим

Опсервер - 23.09.2022

Со благослов на архиепископот г. г. Стефан и на митрополитот дебарско-кичевски г. Тимотеј, игуменот на Бигорскиот манастир, епископот антаниски г. Партениј, со дел од своето братство, деновиве се наоѓа во Светата Земја на поклоничко патување, при ...

Епископот г. Партениј сослужуваше на литургија во „Храмот на Воскресението“ во Ерусалим

Канал5 - 23.09.2022

На средбата, Епископот Партениј му ги предал писмените поздрави од архиепископот Стефан и усните од митрополитот Тимотеј и добил благослов за богослужење на светите места. Со благослов на архиепископот г. г.

Епископот г. Партениј сослужуваше на литургија во „Храмот на Воскресението“ на Голгота во Ерусалим

Фокус - 23.09.2022

Со благослов на архиепископот г. г. Стефан и на митрополитот дебарско-кичевски г. Тимотеј, игуменот на Бигорскиот манастир, епископот антаниски г. Партениј, со дел од своето братство, деновиве се наоѓа во Светата Земја на поклоничко патување, при ...

Епископот г. Партениј сослужуваше на литургија во „Храмот на Воскресението” на Голгота во Ерусалим

Слободен Печат - 23.09.2022

Со благослов на архиепископот г. г. Стефан и на митрополитот дебарско-кичевски г. Тимотеј, игуменот на Бигорскиот манастир, епископот антаниски г. Партениј, со дел од своето братство, деновиве се наоѓа во Светата Земја на поклоничко патување, при ...

Oтец Партениј во Ерусалим

Република - 23.09.2022

Со благослов на архиепископот г. г. Стефан и на митрополитот дебарско-кичевски г. Тимотеј, игуменот на Бигорскиот манастир, епископот антаниски г. Партениј, со дел од своето братство, деновиве се наоѓа во Светата Земја на поклоничко патување, при ...

Владиката Партениј сослужуваше на Литургија на гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија

Локално - 24.09.2022

На гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија, беше одржана Литургија на која игуменот на Бигорски манастир, епископ Антаниски г. Партениј, сослужуваше со Митрополитот г. Јоаким, игумен на нејзиниот сечесен Паметник во Гетсиманија.

Владиката Партениј сослужуваше на Литургија на гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија

4NEWS - 24.09.2022

На гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија, беше одржана Литургија на која игуменот на Бигорски манастир, епископ Антаниски г. Партениј, сослужуваше со Митрополитот г. Јоаким, игумен на нејзиниот сечесен Паметник во Гетсиманија.

Владиката Партениј сослужуваше на Литургија на гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија

Вечер Прес - 24.09.2022

На гробот на Пресвета Богородица во Гетсиманија, беше одржана Литургија на која игуменот на Бигорски манастир, еп ископ Антаниски г. Партениј, сослужуваше со Митрополитот г. Јоаким, иг умен на нејзиниот сечесен Паметник во Гетсиманија.