TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охридско останува под заштита на УНЕСКО

+инфо - 13.02.2018

Министерството за култура е задолжено во рок од 10 дена да го достави извештајот до Центарот за светско наследство на УНЕСКО. Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и ...

Влада на РМ: Отстранета опасноста охридскиот регион да го загуби статусот на УНЕСКО

А1 On - 13.02.2018

Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информацијата за изработката на Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Одлуката на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за состојбата на природното и културното ...

Мерцедесот на Груевски оди на аукција, повисоки субвенции за тутун, поголема заштита на Охрид

Слободен Печат - 13.02.2018

На денешната 54 седница на Владата на РМ, беа донесени следниве одлуки: Одлука за повисоки стимулативни субвенции за тутунот; Одобрена поддршка за две нови странски инвестиции; Прифатени препораките на УНЕСКО за заштита на Охридскиот регион; ...

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Press24 - 13.02.2018

Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и активности кои се наведени во Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Комитетот за светско наследство.

Владата: Oхридскиот Регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Макфакс - 13.02.2018

Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои информацијата за изработката на Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од одлуката на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за состојбата на природното и културното ...

Владата донесе одлука за повисоки субвенции за тутунот , одобрена поддршка за две странски инвестиции

Канал5 - 13.02.2018

На 54 седница на Владата е донесена одлука за повисоки стимулативни субенции за тутунот; одобрена е поддршка за две нови странски инвестиции, прифатени се препораките на УНЕСКО за заштита на Охридскиот регион, Мерцедесот оди на аукција.

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО...

Н.Македонија - 13.02.2018

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и активности кои се наведени во Извештајот за напредокот ...

Владата: Отстранета е опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Вечер - 13.02.2018

Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои информацијата за изработката на Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од одлуката на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за состојбата на природното и културното ...

Сите донесени одлуки од 54-та седница на Владата на РМ

iPortal - 14.02.2018

На денешната седница владата ги разгледа и ги усвои изменувањата и дополнувањата на Уредбата за критериуми за субвенционирањето на тутунот. Со измените во уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции со ...

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Република - 13.02.2018

Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и активности кои се наведени во Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Комитетот за светско наследство.

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Стандард - 13.02.2018

Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информацијата за изработката на Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Одлуката на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за состојбата на природното и културното ...

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Алсат-М - 13.02.2018

Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и активности кои се наведени во Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Комитетот за светско наследство.

Владата прави сѐ Охрид да остане светско наследство на УНЕСКО

МКД - 13.02.2018

Согласно препораките, преземени се мерки и активности со што е отстранета опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО, соопшти денеска Владата. На денешната седница беше усвоена информацијата за изработката на ...

Влада: Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Либертас - 13.02.2018

Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и активности кои се наведени во Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Комитетот за светско наследство.

Oтстранета опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

OhridNews - 13.02.2018

На денешната 54 седница владата ја разгледа и усвои Информацијата за изработката на Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Одлуката на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за состојбата на природното и културното ...

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Сител - 13.02.2018

Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и активности кои се наведени во Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Комитетот за светско наследство.

Oхридскиот Регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Денар - 14.02.2018

Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои информацијата за изработката на Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од одлуката на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за состојбата на природното и културното ...

Охридскиот регион нема да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО

Локално - 13.02.2018

Опасноста Охридскиот регион да го загуби статусот на светско наследство на УНЕСКО е отстранета по преземените мерки и активности кои се наведени во Извештајот за напредокот во спроведувањето на препораките од Комитетот за светско наследство.