TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

GPT-4 подобaр за предвидување на заработката од аналитичарите

IT.mk - 28.05.2024

Минатата недела истражувачите од Универзитетот Пердју објавија дека луѓето даваат подобри одговори од вештачката интелигенција на програмерски прашања . Оваа недела ново истражување од Универзитетот Чикаго покажува дека GPT-4 прави подобра ...

„Вештачката интелигенција ќе ја надмине човечката за 10 години“

USB - 27.05.2024

„На вештачката интелигенција ќе и требаат најмалку 10 години за да ја надмине човечката интелигенција“. Ова го изјави извршниот директор на кинеската технолошка компанија Baidu Робин Ли на конференцијата Vivateh во Париз.

Корисниците шокирани, Google советува: Јадете камења секој ден

USB - 27.05.2024

Google покажа како функционира нивната нова функција за пребарување со вештачка интелигенција (AI) и тие навистина не ја воодушевија јавноста бидејќи имаше неколку гафови. Нивната експериментална алатка „AI Overviews“ им кажа на некои корисници кои ...

Половина од одговорите на ChatGPT на програмерски прашања се погрешни

IT.mk - 27.05.2024

Повеќе од една година главните вести од технологијата се поврзани со генеративната вештачка интелигенција (generative AI). Големите јазични модели револуционеризираат и од корен менуваат различни сектори.

PwC: Секторите кои се пoизложени на вештачка интелигенција бележат раст на продуктивноста

Иновативност - 27.05.2024

Секторите кои се повеќе изложени на вештачка интелигенција бележат раст на продуктивноста, според истражувањето на PricewaterhouseCoopers (PwC). Рекламите за работни места со вештачка интелигенција растат побрзо од другите, а работните места за кои ...

Meta и Google сакаат да инвестираат милиони долари во AI во Холивуд

Иновативност - 27.05.2024

Meta и Google понудија десетици милиони долари на холивудските студија за лиценцирање на содржини на кои сакаат да обучуваат вештачка интелигенција. Напредните модели на вештачка интелигенција постојано се подобруваат, а прецизноста на нивните ...

Вештачката интелигенција наскоро ќе ја надмине човечката интелигенција! Се очекуваат максимум 10 години – Ќе преземе ...

Во Центар - 26.05.2024

Извршниот директор на јапонската инвестициска корпорација „SoftBank“ Масајоши Сон неодамна на корпоративната конференција „SoftBank World“ изнесе храбро тврдење – дека општата вештачка интелигенција (AGI) ќе ја надмине човечката интелигенција во ...

Научниците тврдат: Ако ја имате оваа особина, вие сте натпросечно интелигентни

Факултети - 26.05.2024

Интелигентните луѓе често се поврзуваат со вештини за висока концентрација, но новото истражување на Универзитетскиот колеџ во Лондон, сугерира дека тоа можеби не е секогаш случај. Истражувањето, кое опфатило 165 испитаници на возраст од 18 до 35 ...

Вештачката интелигенција наскоро ќе ја надмине човечката интелигенција! Се очекуваат максимум 10 години – Ќе преземе ...

Пулс24 - 26.05.2024

Таа веќе самостојно учи, се тренира и самостојно заклучува, исто како и луѓето.Извршниот директор на јапонската инвестициска корпорација „SoftBank“ Масајоши Сон неодамна на корпоративната конференција „SoftBank World“ изнесе храбро тврдење – дека ...

Вештачката интелигенција наскоро ќе ја надмине човечката интелигенција! Се предвидува за најмногу 10 години

Денар - 26.05.2024

Таа веќе самостојно учи, се тренира и самостојно заклучува, исто како и луѓето. Извршниот директор на јапонската инвестициска корпорација „SoftBank“ Масајоши Сон неодамна на корпоративната конференција „SoftBank World“ изнесе храбро тврдење – дека ...