TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зголемувањето на нивото на морињата ќе има далекосежни последици

Локално - 26.05.2019

Истражувачите велат дека е можно нивото на морињата да се зголеми за два метри до крајот на векот, што е двапати повеќе од сегашната проценка. Научниците веруваат дека глобалното ниво на морето ќе се зголеми многу побрзо отколку што се очекуваше, ...

Зголемувањето на нивото на морињата ќе има далекосежни последици

Опсервер - 26.05.2019

Би-би-си – Лондон 26 мај 2019 Истражувачите велат дека е можно нивото на морињата да се зголеми за два метри до крајот на векот, што е двапати повеќе од сегашната проценка. Научниците веруваат дека глобалното ниво на морето ќе се зголеми многу ...

Зголемувањето на нивото на морињата ќе има далекусежни последици

USB - 26.05.2019

Истражувачите велат дека е можно нивото на морињата да се зголеми за два метри до крајот на векот, што е двапати повеќе од сегашната проценка. Научниците веруваат дека глобалното ниво на морето ќе се зголеми многу побрзо отколку што се очекуваше, ...

Би-Би-Си: Покачувањето на нивото на морињата може да ги потопи Лондон, Њујорк и Шангај

Денешен - 26.05.2019

Истражувачите велат дека е можно нивото на морињата да се зголеми за два метри до крајот на векот, што е двапати повеќе од сегашната проценка. Научниците веруваат дека глобалното ниво на морето ќе се зголеми многу побрзо отколку што се очекуваше, ...

Зголемувањето на нивото на морињата ќе има далекусежни последици

MakPress - 26.05.2019

Истражувачите велат дека е можно нивото на морињата да се зголеми за два метри до крајот на векот, што е двапати повеќе од сегашната проценка. Научниците веруваат дека глобалното ниво на морето ќе се зголеми многу побрзо отколку што се очекуваше, ...