TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Непостоечки проекти добиле пари од Министерството за култура?

Сител - 14.02.2018

Македонска Филхармонија поднесе приговор за распределбата на пари од Министерството за култура. Управниот одбор на институцијата на денешната седница утврдил дека ресорното министерство доделило средства и за непостоечки прокети во програмата на ...

Реакции за одобрени проекти во музичката дејност, Филхармонијата ќе прати приговор до комисијата

Канал5 - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што наведува, „непостоечки проекти во програмата на институцијата“.

Македонската филхармонија ќе поднесе приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура

Бизнис Вести - 14.02.2018

Од Македонската филхармонија најавија дека ќе поднесат приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура на Република Македонија за направените пропусти. „Заради констатираните разлики меѓу усвоената годишна програма на ...

Групата „Бернајс пропаганда“ добила средства за концерт без да знае за тоа

МКД - 13.02.2018

Откако хрватскиот магазин за поп-култура „Равно до дна“ објави текст со наслов „Измамени 'Бернајс пропаганда': скандал во Министерството за култура на Македонија“ се обидовме да откриеме што точно се случило.

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Макфакс - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

Култура им додели пари, а Бернејс Пропаганда прв пат слушаат за концерт во Филхармонија

А1 On - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби повеќе од 4 илјади евра од министерството за култура за концерт со групата Бернејс Пропаганда, планиран за 27 април оваа година, меѓутоа бендот Бернејс Пропаганда не знаел ништо за тоа, објавува порталот „ Равно до дна ...

Кој конкурирал во име на „Бернајс пропаганда“ и Македонска филхармонија за концерт од 4.000 евра?

Кајгана - 13.02.2018

Министерството за култура вчера ги објави резултатите од Годишниот конкурс за проекти од национален интерес во културата за 2018 година, според кои на Македонската филхармонија ѝ се одобрени повеќе од 4.000 евра за реализирање на концерт со групата ...

Илиески: Програмата на Македонска Филхармонија е ревидирана и навреме доставена до Министерство за култура

AKO - 13.02.2018

Директорот на Македонска Филхармонија, Виктор Илиески, за АКО.мк изјави дека програмата за работа и концерти на Македонска Филхармонија веднаш по неговото доаѓање на чело на институцијата , е ревидирана и доставена навреме до Министерство за култура.

Српски медиуми: Измамени „Bernays Propaganda“-скандал во Министерството за култура на Македонија

Република - 13.02.2018

На српскиот портал „Равнододна.ком“(ravnododna.com) денеска е објавен текст со наслов : Измамени „Bernays Propaganda“-скандал во Министерството за култура на Македонија. Според нив, Македонската филхармонија во понеделникот добила преку 4 илјади ...

Македонска Филхармонија доби пари за концерт со Bernays Propaganda кои првпат слушаат за тоа

AKO - 13.02.2018

Уште еден скандал со доделувањето државни дотации од Министерство за култура на конкурсот за проекти од национален интерес. Македонската група Bernays Propaganda, која е меѓународно позната со својот модерен музички стил и видео записи, е изненадена ...

ИЗМАМЕНИТЕ Bernays Propaganda: Скандал во Министерството за култура на Македонија

Женски магазин - 13.02.2018

Македонската филхрамонија во понеделникот доби преку четири илјади евра од Министерството за култура на Македонија за концерт на групата Bernays Propaganda со истата таа Македонска филхармонија за концерт кој е наводно планиран за 27 aприл.

Министерството за култура додели финансиски средства за непостоечки проекти

Press24 - 14.02.2018

Македонска Филхармонија поднесе приговор за распределбата на пари од Министерството за култура. Управниот одбор на институцијата на денешната седница утврдил дека ресорното министерство доделило средства и за непостоечки прокети во програмата на ...

Филхармонија ќе приговара поради пропусти и непостоечки проекти

+инфо - 14.02.2018

Реагираа и други поединци и институции од различни дејности кои не се задоволни од начинот на распределба на средствата. Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени ...

Македонската филхармонија со приговор до Министерството за култура

Скопје инфо - 14.02.2018

Македонската филхармонија соопшти дека на денешната вонредна седница на која присуствувале Управниот одбор на НУ Македонска филхармонија, во присуство на в.д. директорот, Виктор Илиески одлучиле да испратат приговор до Министерството за култура за ...

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Точка - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

Култура им додели пари, а Бернејс Пропаганда прв пат слушаат за концерт во Филхармонија

Поглед - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби повеќе од 4 илјади евра од министерството за култура за концерт со групата Бернејс Пропаганда, планиран за 27 април оваа година, меѓутоа бендот Бернејс Пропаганда не знаел ништо за тоа, објавува порталот „ Равно до дна ...

Групата „Бернајс пропаганда“ добила 4.000 евра од Култура без да конкурира

+инфо - 13.02.2018

Групата „Бернајс пропаганда“ се нашла како добитиник на пари за концерт во резултатите од Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес за 2018 година, иако за такво нешто воопшто не конкурирала.

Скандал во Министерството за култура: Кој сака да се „офајди“ во името на Bernays Propaganda?

Фактор - 13.02.2018

Македонската филхрамонија во понеделникот доби преку четири илјади евра од Министерството за култура на Македонија за концерт на групата Bernays Propaganda со истата таа Македонска филхармонија за концерт кој е наводно планиран за 27 aприл.

Филхармонијата ќе прати приговор до комисијата за музичко-сценска дејност...

Н.Македонија - 14.02.2018

Филхармонијата ќе прати приговор до комисијата за музичко-сценска дејност Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што ...

Реагира и УО на Македонска Филхармонија: Ќе испратиме приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност

Република - 14.02.2018

Поради настанатите состојби со одобрени пари за концерт на „Бернајс пропаганда“ и Македонската филхармонија, а кои воопшто не биле побарани со апликација ниту од групата ниту од Филхармонија, декеска со реакција се огласија членовите на Управниот ...

Филхармонијата ќе поднесе приговор до Министерството за култура за одобрување непостојни проекти

Макфакс - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе поднесе приговор до Министерството за култура за одобрување средства за непостојни проекти. Ваквата одлука доаѓа бидејќи вчера беше објавено дека Филхармонија добила 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, а од ...

Групата „Бернајс пропаганда“ добила средства за концерт без да знае за тоа

МК News - 14.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

Групата „Бернајс пропаганда“ добила 4.000 евра за концерт без да конкурира

Слободен Печат - 13.02.2018

Групата „Бернајс пропаганда“ се нашла како добитиник на пари за концерт во резултатите од Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес за 2018 година, иако за такво нешто воопшто не конкурирала.

Министерството за култура работи со стара програма

CivilMedia - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што наведува – „непостоечки проекти во програмата на институцијата“.

Министерството за култура одлучувало за погрешна аплицикација, Македонска филхармонија поднесе приговор

Фокус - 14.02.2018

Македонската филхармонија испрати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за, како што велат, направените пропусти во одобрувањето средства за непостоечки проекти во програмата на институцијата.

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Скопје24 - 14.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

„Бернајс пропаганда“ изненадени – прочитале дека добиле 4.000 евра за концерт, а не конкурирале во Министерството за ...

Либертас - 13.02.2018

Групата „Бернајс пропаганда“ се нашла како еден од добитниците на средства за одржување на концерт од Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес за 2018 година од Министерството за култура, иако за такво нешто воопшто не ...

Реакции за одобрени проекти во музичката дејност, Филхармонијата ќе прати приговор до комисијата

Сител - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што наведува, „непостоечки проекти во програмата на институцијата“.

Македонска филхармонија со „приговор“ за одобрување средства за непостоечки проекти!

Екран - 14.02.2018

Заради констатираните разлики меѓу усвоената годишна програма на Македонската филхармонија од страна на Управниот одбор на установата, и објавените резултати од Конкурсот на Министерството за култура за проекти од национален интерес во културата во ...

Реакции за одобрени проекти во музичката дејност, Филхармонијата ќе прати приговор до комисијата

ТВ21 - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што наведува, „непостоечки проекти во програмата на институцијата“.

Македонската филхармонија ќе испрати приговор до Министерството за култура

МКД - 14.02.2018

Поради појавата на поддржани проекти од две раководства на Македонската филхармонија во годишниот конкурс, оваа национална институција одлучи да упати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура на Република ...

Реакции за одобрени проекти во музичката дејност, Филхармонијата ќе прати приговор до комисијата

А1 On - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што наведува, „непостоечки проекти во програмата на институцијата“.

Министерството за култура одлучувало за погрешна аплицикација, Македонска филхармонија поднесе приговор

Локално - 14.02.2018

Македонската филхармонија испрати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за, како што велат, направените пропусти во одобрувањето средства за непостоечки проекти во програмата на институцијата.

Македонска филхармонија ќе прати приговор до Министерството за култура

Р.С.Европа - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што наведува, „непостоечки проекти во програмата на институцијата“.

УО на Македонска филхармонија упати приговор до Министерство за култура

AKO - 14.02.2018

Управниот одбор на Македонска филхармонија, во состав Бранка Костиќ-Марковиќ – претседател, и членовите Фросина Балова, Лада Шоптрајанова-Петровска и Александар Стојчески , на вонредна седница донесоа одлука да реагираат заради погрешните одлуки на ...

Филхармонијата ќе поднесе приговор до Министерството за култура за одобрување непостојни проекти

Sky - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе поднесе приговор до Министерството за култура за одобрување средства за непостојни проекти. Ваквата одлука доаѓа бидејќи вчера беше објавено дека Филхармонија добила 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, а од ...

Филхармонијата ќе прати приговор до комисијата во Министерството за култура

Либертас - 14.02.2018

Македонската филхармонија ќе прати приговор до Комисијата за музичко-сценска дејност при Министерството за култура за направени пропусти во одобрувањето средства за, како што наведува, „непостоечки проекти во програмата на институцијата“.