TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Предложено е укинување на Законот за поддршка на домашната музичка продукција, ќе се преиспитуваат последните одлуки на ...

МКД - 12.01.2018

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа извршени јавни консултации со повеќе засегнати ...

Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски

Канал5 - 12.01.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, денеска упатил инспекциски надзор којшто констатираше дека длабоко се пробиени ...

Ќе ги поништиме одлуките на МРТВ за субвенции за песни, рече Алаѓозовски

Сакам да кажам - 12.01.2018

Незаконски биле донесени одлуките по конкурсите за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, чиј носител била Македонската радио телевизија, соопшти министерот за култура Роберт Алаѓозовски денес во Битола.

Култура во инспекција на МРТ по одлуката за субвенции

Фактор - 12.01.2018

Ќе има ли казни? Ќе понесе ли некој одговорност? Министерството за култура информира дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, денес упатило инспекциски надзор.

Инспекција во МРТ, нема 36.000 илјади евра за Ристо Бомбата

Репортер - 12.01.2018

Македонската радио-телевизија вчера ја објави листата на субвенционирани песни според која Ристо Бомбата ќе земе 36.000 евра, а по 9.000 евра ќе земат Дарио, Али Бајрам и Принц. По ова, веднаш реагира Министерството за култура.

Алаѓозовски: Конкурсот на МРТ за поддршка на домашната музика е незаконски

Слободен Печат - 12.01.2018

Министерот за култура изјави дека кога Министерството ги добило одлуките на МРТ по конкурсот објавен според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, упатил инспекциски надзор и било констатирано дека се пробиени роковите за носење на ...

Министерството за култура: Објаснување околу конкурсите на МРТ за поддршка на домашната музичка продукција

Република - 12.01.2018

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа извршени јавни консултации со повеќе засегнати ...

Министерство за култура: Одлуките за субвенции на МРТВ се незаконски

А1 On - 12.01.2018

Министерството за култура ја информира јавноста дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор, којшто констатираше дека се длабоко пробиени ...

Aлаѓозовски: Одлуките за субвенции на МРТ незаконски, Министерството за култура предлага поништување и одговорност

ТВ21 - 12.01.2018

Незаконски биле донесени одлуките по конкурсите за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, чиј носител била Македонската радио телевизија, соопшти министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска во Битола.

Култура во инспекција на МРТ по одлуката за субвенции

Женски магазин - 12.01.2018

Ќе има ли казни? Ќе понесе ли некој одговорност? Министерството за култура информира дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, денес упатило инспекциски надзор.

Нема државни пари за лични кариери:Стоп од Министерството на култура за 36.000 илјади евра за Ристо Бомбата,27.000 евра ...

Екран - 12.01.2018

По објавувањето на листата од страна на Македонската радио-телевизија за субвенционирани песни според која Ристо Бомбата ќе земе 36.000 евра, а по 9.000 евра ќе земат Дарио, Али Бајрам и Принц, имало реакција од Министерството за култура.

Алаѓазовски испрати инспекции во МТВ по одлуката за субвенции на домашната музика

+инфо - 12.01.2018

Се покажа колку бил штетен Законот за поддршка на домашната музичка продукција кој постојано создавал долгови по буџетот на граѓаните, вели министерот Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен ...

Алаѓозовски: Ќе ги поништиме одлуките на МРТВ за субвенциите за песните

Бриф - 12.01.2018

Незаконски биле донесени одлуките по конкурсите за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, чиј носител била Македонската радио телевизија, соопшти министерот за култура Роберт Алаѓозовски денес во Битола.

Алаѓозовски: Министерството за култура ќе ги поништи одлуките на МРТВ и ќе иницира постапки за одговорност

Шеталиште - 12.01.2018

Денеска во Битола, на прес-конференција министерот за култура, Роберт Алаѓозовски соопшти дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, министерството уште денес упати ...

Министерство за култура: МРТ донесе незаконски одлуки за субвенционирање на домашни композиции. Иницираме поништување ...

Либертас - 12.01.2018

Министерството за култура ја информира јавноста дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор, којшто констатираше дека се длабоко пробиени ...

Роберт Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски...

Н.Македонија - 12.01.2018

Роберт Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, вчера упатил инспекциски надзор ...

Алаѓозовски: Одлуките за субвенции на МРТ се незаконски

Макфакс - 12.01.2018

Министерството за култура, по добивањето на одлуките на МРТ по објавениот конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција , уште денес упати инспекциски надзор кој констатира дека длабоко се пробиени роковите за носење на овие ...

Конкурсот на МРТ е незаконски, одлуките ќе бидат поништени

Нова ТВ - 12.01.2018

Инспекцискиот надзор на Министерството за култура на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција утврдил дека се длабоко пробиени роковите за носење на овие одлуки и согласно тоа, овие одлуки треба ...

Министерство за култура: МРТВ донесе незаконски одлуки за субвенционирање на домашни композиции

Стандард - 12.01.2018

Министерството за култура соопшти денеска дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упатиле инспекциски надзор, којшто констатирал дека се длабоко пробиени ...

Алаѓозовски: Одлуките за субенции на МРТВ се незаконски

Sky - 12.01.2018

Министерството за култура, по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор, којшто констатираше дека се длабоко пробиени роковите за носење на овие ...

Алаѓозовски: Одлуките за субвенции на МРТВ се незаконски

Точка - 12.01.2018

Министерството за култура, по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор, којшто констатираше дека се длабоко пробиени роковите за носење на овие ...

МРТ дели субвенции незаконски- вели министерот Алаѓозовски

Женски магазин - 12.01.2018

Од страна на инспекцискиот надзор, раководството на МРТВ е предупредено дека се соочува со кривична одговорност поради овие незаконски донесени одлуки, со кои се создава штета по Буџетот и кои претставуваат злоупотреба и несовесно работење во ...

Алаѓозовски: Музичките субвенции биле алатка за купување послушност на уметниците

Мета - 12.01.2018

Министерството за култура испратило инспектори во Македонската радио-телевизија (МРТВ) во врска со одлуките за субвенции за поддршка на домашната музичка продукција, кои констатирале дека роковите за носење на овие одлуки биле „длабоко пробиени“ и ...

Алаѓозовски: МРТ дели субвенции незаконски

Фактор - 12.01.2018

Од страна на инспекцискиот надзор, раководството на МРТВ е предупредено дека се соочува со кривична одговорност поради овие незаконски донесени одлуки, со кои се создава штета по Буџетот и кои претставуваат злоупотреба и несовесно работење во ...

Алаѓозовски: Музичките субвенции биле алатка за купување послушност на уметниците

Либертас - 12.01.2018

Министерството за култура испратило инспектори во Македонската радио-телевизија (МРТВ) во врска со одлуките за субвенции за поддршка на домашната музичка продукција, кои констатирале дека роковите за носење на овие одлуки биле „длабоко пробиени“ и ...

Алаѓозовски: Музичките субвенции биле алатка за купување послушност на уметниците

Локално - 12.01.2018

Министерството за култура испратило инспектори во Македонската радио-телевизија (МРТВ) во врска со одлуките за субвенции за поддршка на домашната музичка продукција, кои констатирале дека роковите за носење на овие одлуки биле „длабоко пробиени“ и ...

Министерство за култура иницира поништување на субвенциите за композиции

Локално - 12.01.2018

Министерството за култура ја информира јавноста дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор, којшто констатираше дека се длабоко пробиени ...

Алаѓозовски: Музичките субвенции биле алатка за купување послушност на уметниците

Sky - 12.01.2018

Министерството за култура испратило инспектори во Македонската радио-телевизија (МРТВ) во врска со одлуките за субвенции за поддршка на домашната музичка продукција, кои констатирале дека роковите за носење на овие одлуки биле „длабоко пробиени“ и ...

Инспекција во МТВ за делењето на пари за музика

Тера - 12.01.2018

Денеска во Битола, на прес-конференција министерот за култура, Роберт Алаѓозовски соопшти дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, министерството уште денес упати ...