TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зимска школа „Библиоарт“ во штипската библиотека

Сител - 12.01.2019

Во Националната установа универзитетска библиотека (НУУБ) „Гоце Делчев“ во Штип од понеделник почнува зимската школа „Библиоарт“, што на учениците од основните и средни училишта ќе им понуди низа на креативни работилници, но и забава за време на ...

МАРГА ФИЛИПОВСКА првата библиотекарка на „Коменски“: Низ мојата библиотека поминале Корубин, Протуѓер, Боркица..

Женски магазин - 11.01.2019

Кога ќе прашате некој што основното образование го завршил во ООУ „Јан Амос Коменски“ од Скопје за неговите денови како основец додека ги евоцира спомените без сомнение ќе ја спомене библиотекарката Марга.

Дрво старо 110 години претворено во мала библиотека

Факултети - 11.01.2019

„Малата бесплатна библиотека“ е непрофитна организација чија цел е да ги инспирира луѓето и да им помогне да изградат општество охрабрувајќи ги да почнат размена на книги во нивното соседство.

Жена претвори старо дрво во библиотека

Локално - 11.01.2019

Дали живеете во убава куќа со голем двор? И дали имате сопствена библиотека, но не во дневната соба, туку на улица, веднаш до вашиот приватен автомобил? Една Американа која го посветила својот живот на книгите, може да се пофали со баш тоа.

ВИДЕО: Сто годишно стебло претворено во библиотека

Студенти - 10.01.2019

Што се случува кога библиотекар пред својот двор има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библиотека! Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо, чија креативност дошла до ...